Thee
Marijke Mulder- de Leur
Thee
02/03/2018
2 min
0

Winterslaap met sleepytime en sleepytime extra

02/03/2018
2 min
0

Hoewel we al weer stiekem uitkijken naar het voorjaar, is de winter nog lang niet voorbij. Op Facebook en Instgram heb ik al de nodige narcissen voorbij zien komen als voorbode op de lente, maar het duurt echt nog wel bijna twee maanden. Twee maanden waarin de temperaturen nog erg koud kunnen zijn. En eerlijk gezegd, wij functioneren niet zo best onder de 10 graden. Dus kom maar door met die winterslaap. Daarom vandaag de toepasselijke Sleepytime en Sleepytime Extra van Celestial, voor als jij ook lekker wilt slapen. Wij kregen van Kroon op ’t werk een heel mooi winterslaap pakket toegestuurd. Met daarin beide varianten van deze thee, een toepasselijk bewaarblik en een gezellig kaarsje.

Lekker slapen

Nu heb ik meestal niet zoveel moeite met slapen. Gelukkig. Ik slaap nooit vroeg, en de laatste tijd rek ik het best wel weer tot een uur of 1 tot ik ga slapen. Op het moment heb ik daar genoeg aan. Anders val ik vaak wel eerder in slaap. Overdag heb ik er ook geen last van, dus prima. Toch is het wel lekker om ’s avonds een rustgevende thee te drinken. Vaak pak ik dan de zelfgemaakte kamillethee uit de kast, of iets anders op basis van kamille. En daar komen nu de Sleepy Time en Sleepytime Extra van Celestial bij.

Verschillen

Er is geen groot verschil in deze twee soorten. De ingrediënten komen voor een groot deel overeen.
Sleepytime bevat kamille, groene munt, citroengras, lindebloesem, braamblad, oranjebloesem, meidoorn en rozenknop.
Sleepytime Extra bevat kamille, groene munt, citroengras, meidoorn, lindebloesem, oranjebloesem en valeriaan.

Daarmee wordt de Sleepytime iets fruitiger en de Sleepytime Extra rustgevender door de toevoeging van de Valeriaan. En direct een afwisseling voor als je net even wat meer nodig hebt, na een drukke dag, of tijdens een periode dat je minder goed in slaap kan komen.

Lekkere thee

Natuurlijk heb ik ook even geproefd. En niet ’s avonds voor ik naar bed ging, maar direct midden op de dag. Ook beter licht om mooie foto’s voor bij het artikel te maken trouwens. En om niet direct daarna in slaap te vallen en de volgende dag niet meer te weten hoe de thee nu smaakte. Nee allemaal gekheid. Ik was ook gewoon heel nieuwsgierig.
En de thee heeft me zeker niet teleurgesteld. Duidelijk een thee op basis van kamille, met een frisse smaak van de munt en citroengras. Die combinatie maakt het een fijne en frisse zachte thee om te drinken.
Deze komen dus zeker vooraan in de kast om regelmatig als laatste kop thee van de dag gedronken te worden.

NB. Deze theesoorten hebben we opgestuurd gekregen van Kroon op ’t Werk

Reacties
Categorieën