09 juni 2018 
in Thee
1 min. leestijd

Groene thee met honing en citroengras

Deze week weer eens een makkelijk zakje. Geen idee waarom, want thee zetten gaat echt niet veel sneller met een zakje dan met losse thee. Immers het water moet net zo lang koken en de thee net zo lang trekken voor je dan eindelijk met een lekkere kop thee op de bank kan neerploffen. Maar omdat je de thee niet in een filter of zakje hoeft te stoppen is er zeker in drukke tijden blijkbaar een psychologisch verschil. Dus deze week met de avondvierdaagse nog in de benen een zakje van de AH.

Groene thee met honing en citroengras

Het was flink warm de eerste dagen van de avondvierdaagse en ook al probeer je onderweg toch goed te drinken, het is eigenlijk nooit genoeg. Dus als we thuiskomen zetten we gelijk weer thee. Deze thee leek mij wel een goede verfrissende thee na een “lange” wandeling. Fris door het citroengras, niet te door de honing. En in balans met groene thee. Dat is in elk geval de voorstelling die ik me er van te voren bij gemaakt heb.AH_honing_citroengras

Verfrissend

Een mooie gele, bijna reukloze thee. Of zou dat laatste toch door de hooikoorts komen? Kan ook zijn dat mijn neus gewoon gewend is geraakt aan de veel sterkere geuren van de losse thee die we meer drinken.
De smaak valt in elk geval niet tegen. In vergelijking met de Lemon Like zit er natuurlijk veel minder citroengras in. De combinatie met groene thee en honing maakt hem wel wat zoeter. Hoewel ik even niet op het doosje kan kijken, zou het me niet verbazen als de thee niet alleen gezoet is met honing. Maar ik kan er ook naast zitten. Toch jammer dat ik het doosje niet bij de hand heb.AH_honing_citroengras

Helaas had ik ook maar 2 zakjes meegenomen van deze thee uit de voorraad van mijn moeder, maar hij is zeker lekker. Dus binnenkort zal ik hem weer eens opzoeken in de winkel en een eigen voorraadje van deze aanleggen.

 

 

Reactie plaatsen