31 maart 2018 
in Thee
3 min. leestijd

Popcorn party thee

Afgelopen zondag heeft cupkes de nieuwste kinderthee onthuld. En voor de onthulling hebben wij hem natuurlijk al mogen proeven. Nou ja, wij mochten mee proeven, want T zit nog steeds in het testpanel team van Cupkes. Daarom kunnen we je nu al meer vertellen over deze nieuwste kinderthee. Want voor T zijn mening kon geven, hebben we natuurlijk de thee uitgebreid getest.

Geen zin in thee

T heeft tegenwoordig een druk leven. Naar school en spelen en als hij thuis is, is hij vaak moe. Dan komt hij niet veel verder dan een beetje hangen of rustig spelen. Schooldagen zijn gewoon nog best zwaar. Zeker zo aan het einde van de winter, die maar oneindig lijkt te duren. We zijn toe aan zon om ons weer nieuwe energie te geven. Thee proeven moet dus wel even gepland worden. Niet op een moment dat hij geen energie heeft, dan heeft hij ook geen zin om thee te drinken. Daarom leek mij de stakingsdag in het onderwijs een mooie dag.

Helaas mama zat ernaast. T had geen zin in thee. Wel in limonade, maar mama had de thee al warm gezet en stond al voor hem klaar. 10 minuten eerder was hij namelijk nog wel enthousiast. Hoe snel kan het gaan…..

Popcorn in je thee?

Wel wilde hij graag even kijken naar de thee. Hé er zit echt popcorn in. Naar aanleiding van de brief en het zakje mais om popcorn van te maken, hadden we daar wel al een vermoeden van. Maar dat het er echt in zit, dat is toch wel heel bijzonder.

Bij het openmaken van de proefverpakking ruik je duidelijk popcorn. Nu komt dat voornamelijk door de zoete lucht van de caramel die er ook in verwerkt zit. Zoete popcorn dus. Echt mierzoet. En volgens de kinderen: Lekker.
Zelf had ik meer het idee dat het glazuur spontaan van mijn tanden sprong ;)

Popcorn party thee

We hebben dus echt net thee gemaakt van popcorn.
Nu zit er natuurlijk niet alleen popcorn in het zakje, of filter. Wat je maar wilt gebruiken. Naast popcorn vind je ook framboos, appel, rozenbottel, hibiscus, caramel en kaasjeskruid in de melange.Popcorn party thee_cupkes
Lekker fruitig en gezond dus, zoals we natuurlijk al hadden verwacht van deze thee.

Als ik de thee heb gemaakt, voor T in zijn nieuwe beker, en voor mij in mijn vaste Mama’s met thee glas, kan het proeven beginnen.Popcorn party thee_cupkes
De thee heeft een hele lichte roze kleur. Het ziet er eigenlijk net uit als limonade. En het ruikt ook nog eens heel zoet.

T geeft nu dus aan geen zin meer te hebben in thee. Toch wil ik graag dat hij wel een slokje proeft. En aangezien ik deze thee niet zo heel lekker vind, veel te zoet voor mama, weet ik hem toch over te halen. Mag hij mooi even uit mijn glas proeven. Stiekem gewoon een soort van gedwongen te drinken. Niet perse om het proeven, maar wel omdat hij nog echt moest drinken. Als ik dat niet doe, dan drinkt hij net zo makkelijk de hele dag niet…..Popcorn party thee_cupkes

Nadat ik de rode kleur van de thee had gezien, was ik zelf stiekem een beetje bang voor een wat zure smaak van de hibiscus. Maar dat is dus helemaal niet zo.
T vind de thee dan ook direct lekker.

Koude thee

Een bijkomend voordeel dat T mijn thee heeft opgedronken, is dat de thee in zijn beker afkoeld. Want ook koud zou deze thee weer een feestje moeten zijn.
Het volgende drinkmoment pakt hij dan ook automatisch de beker van tafel en drinkt hem leeg. Popcorn party thee_cupkesNiet van limonade te onderscheiden. Ik moest hem er zelfs op wijzen dat hij de popcorn thee nu koude had gedronken, omdat ik zijn mening wilde weten. Hij was namelijk al weer vergeten dat die in zijn beker zat.
Voor de niet zo grote theedrinker, en fan van limonade moet dit genoeg zijn om je over de streep te trekken en deze thee te geven in plaats van limonade.

Conclusie

De thee is lekker. Maar koud het allerlekkerst. Dan is het eigenlijk gewoon limonade. T geeft deze thee dus een dikke voldoende. Popcorn party thee_cupkesEn een dag later had hij wel zin in thee, en je raadt nu vast wel welke thee hij wilde. Juist ja. Popcorn party thee!
Je kunt hem dus zelf ook bestellen: Popcorn party thee  50 gram voor  €4,95.

Reactie plaatsen