10 mei 2018 
in Review
2 min. leestijd

Limonade gezond?

Laatst schreven we al over de Limonade die we mochten ontvangen van Agropošta. Ik ga er stiekem ook vanuit dat als het uit de natuur komt het ook gezond is. Maar ik heb de etiketten er niet op nagekeken. Maar nu we toevallig het ontbijt en het toetje als “gezonder” hebben bestempeld, omdat ze minder/geen toegevoegde suikers bevatten, werd het tijd om de smaken van Agropošta die we nog niet geproefd hadden eens beter te bekijken.

Suiker?

Oké A mocht deze limonades proeven, want T houdt niet van de voor hem exotische smaken als lavendel en salie. Maar Framboos is wel een smaak die hij lekker zou kunnen vinden.
Dus die was als eerste aan de beurt.Agroposta
Volgens de verpakking bevat de siroop de volgende ingrediënten: Frambozen, suiker, water, voedingszuur (citroenzuur). En het is gepasteuriseerd.
In totaal zit er 6,7 gram suiker in per 100 ml (aangelengd met een verhouding van 1:6)

Deze kan ik vergelijk met de limonadesiroop die wij altijd in huis hebben.
Per 200 ml (aangelengd met een verhouding van 1:7) bevat onze siroop 18 gram suiker. Dus per 100 ml is dat ongeveer 9 gram suiker.
Dat betekent dat de Agropošta limonade minder suiker bevat.Agroposta

In mijn optiek een prima keuze dus. Zeker als je weet dat wij de limonade nog meer aanlengen dan er op de verpakkingen staat. Dan is hij nog minder zoet. Ik vind het ook fijn dat hij niet suikervrij is. Zeker A kan niet goed tegen de kunstmatige en natuurlijke zoetstoffen die suiker vervangen. En daarbij vinden we ze ook minder lekker. Een beetje suiker (alles met mate) kan namelijk geen kwaad.

Framboos

De siroop van de framboos ziet er mooi roze uit. En als je goed kijkt zie je in de siroop heel klein de stukje van de framboos terug. En de geur en de smaak van de siroop zijn niet mierzoet zoals we gewend zijn. AgropostaOok aangelengd met water is de smaak verfrissend en niet zoet. Een perfect drankje voor een warme zomerdag. T had de eer om deze te mogen proeven. En hij vond hem ook heel erg lekker. Hij miste het zoete van de gewone limonade niet. En voor hem was dit geen “aparte” smaak zoals lavendel, salie of vlierbloesem. Deze limonade zou dan ook prima de standaard limonade die we altijd in huis hebben kunnen vervangen om een gezondere keuze te bieden.Agroposta

Citroen

Helaas al weer de laatste smaak die we mogen proeven. Ook deze siroop is mooi van kleur en bevat duidelijk nog sporen van echte citroenen. Helaas is dat op de foto’s niet zo goed te zien.Agroposta

De smaak van deze limonade is ook lekker. Niet te zuur, en ook zeker niet te zoet. Maar lekker fris.Agroposta

Al met al zijn eigenlijk alle siropen goedgekeurd, maar hebben we onze eigen favorieten. A vind de vlierbloesem het lekkerst, T lust alleen de framboos en ik zou kiezen voor de frisse citroen.

Merel
Door

Merel

op 14 May 2018

Toevallig kwam ik deze een tijdje terug tegen in een box voor zwangeren. Was erg benieuwd naar de verschillende smaken, maar klinkt echt goed!

Marijke
Door

Marijke

op 14 May 2018

JA ik ben erg positief en de kinderen willen het zelfs bestellen, dus dat zegt genoeg

Eva | Miss Dude Blogging
Door

Eva | Miss Dude Blogging

op 14 May 2018

Klinkt als lekkere limonade! Ik probeer ook wat gezonder drinken aan onze meiden aan te bieden. Misschien deze ook maar eens uitproberen

Reactie plaatsen