07 mei 2018 
in Review
2 min. leestijd

Gezond ontbijt

Ja we blijven even op de gezonde toer. Nou ja, dat doen wij eigenlijk altijd al zo veel mogelijk. En daarbij zijn we dus ook niet vies van het uitproberen van nieuwe dingen. Zo kregen we van Biobim allebei een pakketje opgestuurd met ontbijtgranen.  Of de kinderen die eens zouden willen testen. Met veel plezier natuurlijk.

Biobim

Al sinds 1982 maken ze bij Biobim biologische babyvoeding. En nu hebben ze in de categorie 12+ (maanden) ook nieuwe ontbijt cereals.
En die mochten wij proberen. In de mail stond dat ook wat oudere kinderen ze nog erg lekker vinden. Wel met de kanttekening dat ze in melk vrij snel zacht worden, dus wellicht als snack of in de yoghurt ook een optie zou zijn.Biobim_ontbijtgranen
Stiekem was ik wel benieuwd of het in beide huizen niet al kinderachtig bestempeld zou worden. Maar proeven mag best, je hoeft het als 11 of 13 jarige heus niet de rest van je leven te eten. Maar wat vinden zij er nu van? Natuurlijk gezoet? Zouden ze het merken dat het minder/ anders zoet is dan de ontbijtgranen die ze zijn gewend?

Ontbijt

Beide dames eten graag ontbijtgranen als ontbijt en waren nieuwsgierig genoeg om te proeven.Biobim_ontbijtgranen
En ook deze grotere dames vonden de hartjes nog erg leuk. Daar kun je echt bij alle leeftijden nog mee aankomen hoor.
Natuurlijk worden ze eerst even gewoon geproefd. En dan vallen ze al goed in de smaak. De aardbeien hartjes zijn lekker zoet.

Biobim_ontbijtgranen

Biobim_ontbijtgranenEn de appelringetjes zijn wat frisser van smaak met een klein beetje zuur.Biobim_ontbijtgranen
Biobim_ontbijtgranenWel zijn ze voor deze grotere dames inderdaad zacht. De structuur van beide producten is erg luchtig. Dus daardoor ook snel zacht. Voor de allerkleinste is dat natuurlijk heel fijn. Maar ook bij onze dames heb ik hier geen klachten over gehoord.
Ze vonden het gewoon lekker!

Minder zoet

Ik had van tevoren niet verteld dat de cereals mogelijk minder zoet waren, of in elk geval anders gezoet waren. En ik was heel benieuwd of dat zou opvallen.
Ze zijn namelijk alleen gezoet met fruitconcentraat en gedroogd fruit.
Na een aantal dagen nam ik de gok door het te vragen. Het was nog niet opgevallen. En die ochtend heeft ze wat beter geproefd. Pas toen viel het wat op dat ze minder zoet waren. Maar dat maakte niet uit. Ze waren alsnog lekker.

Een goede manier om je kind vanaf het eerste jaar op een verantwoorde wijze ontbijtgranen te geven.

Zou jij ze proberen?

Reactie plaatsen