13 november 2017 
in Review
2 min. leestijd

Duurzaam bouwen met Biobuddi

Bouwblokken, wij hebben ze in alle soorten en maten wel in huis. Houten blokken, nog steeds favoriet, Duplo en lego, met fases wordt er uren meegespeeld en ook dozen, bakken, je kan het zo gek niet verzinnen of T is er wel mee aan het bouwen. Hele hutten, huizen, boten, auto’s en nog veel meer bouwt hij. Toch probeer ik hem ook wel te stimuleren om met letters aan de slag te gaan. Hij zit nu een half jaar op school en behalve zijn eerste letter, heeft hij geen interesse in het schrijven van zijn eigen naam. Geeft niets, komt vanzelf, en ik blijf hem gewoon allerlei dingen met letters aanbieden. De nieuwste vondst is de set Learning Letters van Biobuddi.

Biobuddi

Deze leuke bouwblokken? Ze zijn van Biobuddi, een nieuw Nederlands merk met duurzame bouwblokken.
Ehh, ja die van een ander merk zijn ook duurzaam? Ze gaan immers generatie op generatie mee. Dus hoezo?
En plastic is toch plastic?Biobuddi

Nee niet helemaal. De blokken van biobuddi zijn gemaakt van “sugarcane waste”. In het Nederlands, afval van suikerriet. Bij de productie van suikerriet blijft er nog genoeg over van het suikerriet dat niet gebruikt wordt. Het afval wordt in fabrieken getransformeerd tot ethanol. En deze ethanol wordt weer gebruikt voor Green Polyethylene. Deze groene plasticsoort wordt gebruikt voor de productie van de blokken van Biobuddi.
De blokken van Biobuddi zijn dan ook milieuvriendelijk en recyclebaar mochten ze niet generatie op generatie meegaan.

Niet alleen de blokken zelf zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal, ook de stickers en de lijm van de stickers als het boekje wat er bij zit, zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. En in deze tijd is dat wel erg belangrijk.

Speelplezier

Het mooie van deze blokken van Biobuddi is dat je ze los kan gebruiken als set, maar natuurlijk ook kan combineren met andere sets. Niet alleen sets van biobuddi, maar ze passen ook op de sets van andere merken. Zo hoef je de bestaande minder duurzame producten niet weg te doen, maar kun je ze simpelweg aanvullen met deze mooie sets.
Ze zijn geschikt vanaf 1,5 jaar. Vergelijkbaar met Duplo. En als ze een jaar of 6 zijn, zijn ze er echt wel op uit gekeken. T Voor de oudere kinderen vind ik vooral de letters en cijfers leuk, ze vullen dan leuk aan waar ze op school ook mee bezig zijn. Biobuddi

Letters leren

Voor iedereen denkt dat ik het zo belangrijk vindt, dat T letters leert, ik geloof wel dat het een keer komt. Hij zit nu een half jaar op school en voorlopig hoeft hij nog helemaal niets met lezen als hij het niet interessant vindt. Hij groeit verder enorm, maar dat is een ander blog waard. Ik blijf gewoon lekker voorlezen, en aanbieden van letters, tot hij zelf de boeken van Harry Potter leest, om maar iets te noemen.Biobuddi

Naast de set met letters heb je nog veel meer keuze uit sets. Cijfers, vormen en dieren. En nog tal van creatieve sets. Kijk voor een overzicht maar eens op de site van Biobuddi.
Deze set Learning Letters is te koop voor ongeveer € 20,-. Online heb ik ze in elk geval gespot bij Intertoys.

Zou jij deze Biobuddi blokken nu verkiezen boven het bekende merk?

Reactie plaatsen