21 maart 2018 
in DIY
2 min. leestijd

Het voorjaar in huis

Hoera! Eindelijk is het lente. Wat mij betreft heeft de winter meer dan genoeg geduurd. Hadden we vorige week een kleine opleving in de temperatuur, ging het afgelopen weekend gewoon weer vriezen. En dan die ijzige wind, ergens uit het Noorden, Noord-Oosten. Maar nu moet dat voorbij zijn. Officieel is nu toch echt de metereologische lente begonnen.
Maar om het weer ook wat te stimuleren, ik doe gewoon graag of dat ook echt helpt, haalden we de lente, en een beetje pasen in vast in huis.

Bollen

Zo, net niet wonend in de Bollenstreek, hebben we natuurlijk een grote liefde voor bloembollen. Zodra de eerste sneeuwklokjes hun kopjes laten zien, kan ik het al dik lente wensen. Als even later ook de krokussen verschijnen, denk ik echt de strijd tegen de winter gewonnen te hebben.
Een goede reden om dan ook zo in de lente, een aantal bollen in huis te halen.
Dit jaar hadden we er toevallig heel veel. En daarmee creeerden we in huis een heerlijk hoekje lente.Voorjaar in huis
Krokussen, tulpen, hyacinten en narcissen. En zodra ze uitgebloeid zijn, begraven we de bollen netjes in de tuin, zodat ze daar volgend jaar ook weer mooi opkomen.

Nou voorlopig moet dat laatste dan nog heel even wachten, tot de grond ook weer ontdooid is en het aangenaam is om in de tuin te werken.

Lentebakje

Net als andere jaren hebben we (T en ik) het windlicht met de seizoensdecoratie weer onder handen genomen. Hij heeft het dit keer helemaal naar eigen inzicht gevuld. De lentedecoratie die we een paar jaar geleden in huis hebben gehaald, komt dus nog steeds goed van pas. Hij heeft ook de bloemen dit A een paar jaar terug op school heeft geknutseld erbij gedaan. Een heel gezellig lentetafereel. Ik ben alleen wel benieuwd hoe lang het dit jaar staat, want hij is al aan het bedenken wat we nu voor de zomer kunnen maken.Voorjaar in huis

Pasen

Pasen valt dit jaar vroeg in het voorjaar. En we kunnen de versiering voor de lente mooi combineren met Pasen. De paastak heb ik nog niet in huis. Dat moet nog gebeuren. Maar bij de Action hadden we wel al heel leuk een slinger met paasei lampjes gevonden. Ondanks dat het al langer licht is in huis, vind ik het nog steeds gezellig om een extra lichtje in huis aan te doen. Als we straks de paastak versieren, houden we altijd nog wat plastic eieren over, die we dan rondom de waxinelichtjes op de schaal leggen. Nu liggen daar alvast de lichtgevende eieren. En straks een grote schaal vol eieren.Eierslinger met lampjes_action

Als laatste hangen we dan nog de paasslinger op met paaseieren die we met aardappelstempelen hebben gemaakt.

Vouwen

Het raam naar de hal toe is door de kinderen ook nog versierd. Eigenlijk vooral door T. Hij heeft met oma samen gezellig zitten vouwen. Een paashaas, kuiken en kippen. Die moesten natuurlijk voor Pasen opgehangen worden. Ook de gevouwen tulp kreeg een mooie plek en kreeg daarna een natuurlijk met de raamstiften een stengel. Voorjaar in huisDe andere raamtekening laten we dit jaar maar even voor wat het is. Zijn kunst is al mooi genoeg.

Zo wij zijn binnen in elk geval helemaal voorjaarproof! Nu het weer nog! Kom maar op met die mooie lente dagen.

 

Ben jij ook toe aan mooie voorjaarsdagen?

Reactie plaatsen