07 maart 2015 
in DIY
1 min. leestijd

DIY lente in huis

Ik ben dol op Nederland met name vanwege de seizoenen. De winter vind ik de minst leuke van de vier en ik ben dan ook blij dat ik die nu echt weg kan kijken en kan vervangen door het prachtige voorjaar. Meteorologisch is de lente al begonnen, en soms is dat buiten ook al te merken.

Voorjaar

Die wens en roep voor het voorjaar begint half februari al met de eerste mooie dagen. 6 tekenen dat de lente onderweg is, vond ik toen al. Dus kom maar op met de rest van het voorjaar. Ook in huis wat mij betreft.

De lente in huis halen

Vlak voor kerst maakte ik een winters tafereeltje met een lief lichtje voor in de woonkamer. Na kerst mocht dit dan ook nog langer blijven staan. De winter moest immers nog komen. Maar diezelfde winter was ik half februari dus meer dan zat. Het winterse tafereel gaat achter het schot op zolder. Tot volgend jaar! Ook het grote windlicht verhuisde mee naar zolder. Wel vond ik het toen wat kaal worden, dus op zoek naar het voorjaar.

Met A een korte brainstorm wat hoort er bij de lente. Eieren, bloemen, jonge blaadjes, lammetjes, kuikentjes en Pasen waren de belangrijkste zaken.

Bij de Action en Xenos is in deze tijd ook al weer genoeg te vinden. Wij kozen uiteindelijk voor een grasmatje met bloemen, tulpen, eitjes, een kuiken en een schaap.De lente in huis, DIY

Bij elkaar is het een leuke, vrolijke en frisse lentedecoratie geworden. En het mooiste is, dit is ook te doen voor mensen met een klein budget.
Het windlicht had ik al. Maar is voor een paar euro ook prima bij de Action te koop. Ik heb ook wel eens een oude vissenkom gebruikt, dus als je creatief bent, kom je heel ver met bestaande mogelijkheden.

Grasmatje: €0,99
Eieren: €0,59
Kuiken: €0,69
Tulpen: €2,99
Schaap: €0,79
Totaal: €6,05

De eieren gaan misschien geen jaren mee, maar de andere attributen wel. Van de eieren gebruikte ik nog niet eens de helft, dus de rest is veilig weggeborgen voor de grijpgrage handjes en kan volgend jaar ook nog gebruikt worden.

Hoe haal jij het voorjaar in huis?

Moederlief
Door

Moederlief

op 07 Mar 2015

Xenos vind ik altijd zo'n leuke winkel inderdaad. Goedkoop maar wel leuk en veel keus. Ik heb de lente nog niet in huis gehaald maar ik word wel blij van alle lente en Pasen decoratie overal in de stad.

mamamarjon1911
Door

mamamarjon1911

op 09 Mar 2015

Leuke DIY :)

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 09 Mar 2015

Dank je!

Mommy Springtime tag | MMopvrijdag
Door

Mommy Springtime tag | MMopvrijdag

op 12 Apr 2015

[…] een stuk langer open kunnen, zonder dat de gasrekening direct torenhoog wordt. Wel heb ik een leuk windlicht in lentestijl neergezet. Zo halen we de lente lekker in huis. Verder houd ik me in de lente meer bezig met de […]

Een zomerse inrichting | MMopvrijdag
Door

Een zomerse inrichting | MMopvrijdag

op 13 Jul 2015

[…] De vakantie was begonnen en inmiddels was er een echte hittegolf aan de gang, maar binnen stond het windlicht met voorjaarsbloemen, eitjes en het kuiken nog te pronken. Zodra het eerste spoortje voorjaar in de lucht kwam wilde ik het winterwindlicht de […]

Kerstboom eruit, winter erin | Mama's met thee
Door

Kerstboom eruit, winter erin | Mama's met thee

op 09 Jan 2016

[…] ging eruit en de winter erin. De winter is eigenlijk pas net begonnen. En naast de themabakken voorjaar, zomer en herfst, misten we nog de winter. Vorig jaar liet ik namelijk de kerstbak wat langer […]

Reactie plaatsen