Page content

DIY lente in huis

article content

DIY lente in huis

Ik ben dol op Nederland met name vanwege de seizoenen. De winter vind ik de minst leuke van de vier en ik ben dan ook blij dat ik die nu echt weg kan kijken en kan vervangen door het prachtige voorjaar. Meteorologisch is de lente al begonnen, en soms is dat buiten ook al te merken.

Voorjaar

Die wens en roep voor het voorjaar begint half februari al met de eerste mooie dagen. 6 tekenen dat de lente onderweg is, vond ik toen al. Dus kom maar op met de rest van het voorjaar. Ook in huis wat mij betreft.

De lente in huis halen

Vlak voor kerst maakte ik een winters tafereeltje met een lief lichtje voor in de woonkamer. Na kerst mocht dit dan ook nog langer blijven staan. De winter moest immers nog komen. Maar diezelfde winter was ik half februari dus meer dan zat. Het winterse tafereel gaat achter het schot op zolder. Tot volgend jaar! Ook het grote windlicht verhuisde mee naar zolder. Wel vond ik het toen wat kaal worden, dus op zoek naar het voorjaar.

Met A een korte brainstorm wat hoort er bij de lente. Eieren, bloemen, jonge blaadjes, lammetjes, kuikentjes en Pasen waren de belangrijkste zaken.

Bij de Action en Xenos is in deze tijd ook al weer genoeg te vinden. Wij kozen uiteindelijk voor een grasmatje met bloemen, tulpen, eitjes, een kuiken en een schaap.De lente in huis, DIY

Bij elkaar is het een leuke, vrolijke en frisse lentedecoratie geworden. En het mooiste is, dit is ook te doen voor mensen met een klein budget.
Het windlicht had ik al. Maar is voor een paar euro ook prima bij de Action te koop. Ik heb ook wel eens een oude vissenkom gebruikt, dus als je creatief bent, kom je heel ver met bestaande mogelijkheden.

Grasmatje: €0,99
Eieren: €0,59
Kuiken: €0,69
Tulpen: €2,99
Schaap: €0,79
Totaal: €6,05

De eieren gaan misschien geen jaren mee, maar de andere attributen wel. Van de eieren gebruikte ik nog niet eens de helft, dus de rest is veilig weggeborgen voor de grijpgrage handjes en kan volgend jaar ook nog gebruikt worden.

Hoe haal jij het voorjaar in huis?

Comment Section

0 reacties op “DIY lente in huis
Door Moederlief op 7 maart 2015

Xenos vind ik altijd zo’n leuke winkel inderdaad. Goedkoop maar wel leuk en veel keus. Ik heb de lente nog niet in huis gehaald maar ik word wel blij van alle lente en Pasen decoratie overal in de stad.

Plaats een reactie


*


CommentLuv badge

Phoenix WebsitePhoenix Website