23 februari 2015 
in Mama
1 min. leestijd

Het voorjaar komt eraan!

Oké, het is echt nog winter! Nog zeker een maand. Maar toch ga ik het nu al hebben over het voorjaar. Ja ik kan niet wachten op een prachtig zonnig en warm voorjaar. Overigens mag het best een beetje, want de meteorologische winter is wel bijna voorbij. Voor het KNMI start het voorjaar op 1 maart. Klinkt al een stuk prettiger.

Sneeuwbuien

2 jaar terug hadden we nog sneeuwbuien in april. Ik weet dat nog zo goed omdat T toen net was geboren en ik het een onderneming op zich vond om A uit school te halen. Baby dik aankleden, regenkap op de wagen, zelf dik aankleden en sneeuwbuien, paraplu en een kinderwagen zijn ook geen fijne combinatie.Voorjaar_Sneeuwklokjes

2015

Hoe anders is het dit jaar. Het is half februari en ik voel de lente al! Het zonnetje schijnt en de eerste tekenen van de lente heb ik kunnen waarnemen. Oké, oké ik het is natuurlijk ook een beetje hoop. Net als 2 jaar geleden ben ik dit voorjaar thuis. Nu in een hele andere omstandigheid. Een zwangerschapsverlof is heel wat anders dan in de WW, maar toch kan ik wederom met de kinderen samen genieten van het voorjaar.

6 tekenen dat het voorjaar er aankomtVoorjaar_krokus

1. De eerste voorjaarsbloemen, sneeuwvlokken en krokussen staan op de meest beschutte plekjes al in bloei
2. Als het zonnetje schijnt voel je dat de zon al meer warmte afgeeft dan de week ervoor
3. Je kriebels krijgt om je huis een grote schoonmaakbeurt te geven en dit ook gaat doen
4. Het buitenspeelspeelgoed uit de schuur wordt gehaald door de kinderen
5. De coltrui ineens niet meer je favoriete kledingstuk is
6. Het ’s avonds en ’s ochtends al weer veel langer licht is.

Ik kan ze allemaal al afstrepen van mijn lijstje. Dus laat het voorjaar dit jaar maar wat eerder beginnen dan 21 maart, bij voorkeur vanaf vandaag…
En jij?  Waaraan herken jij de komst van het voorjaar?

Jenn
Door

Jenn

op 23 Feb 2015

Heerlijk, kom maar op met die lente!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 23 Feb 2015

Ja hè! Hopelijk zet het snel door dat mooie weer

Kimberley
Door

Kimberley

op 23 Feb 2015

Ik kijk eigenlijk ook wel uit naar de lente. Ik ben een echt winter- en herfstmens, maar dit jaar heb ik er toch wel weer zin in.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 23 Feb 2015

Brr gelukkig ben jij al het wintermens. Ik vind alle seizoenen leuk, behalve de winter. Nou vooruit een weekje sneeuw en ijs vind ik ook lekker. Maar verder.... Waar kan jij van genieten bij de Nederlandse winters dan?

roryblokzijl
Door

roryblokzijl

op 23 Feb 2015

Ik herken de komst van het voorjaar aan mijn eigen 'kriebels'. Ik snak echt naar een klein beetje zon. En grappig van het schoonmaken. Ben ik helemaal geen ster in. Mijn prioriteiten liggen elders, hahaha. Maar ik zag net het zonnetje schijnen in de ramen...en spontaan heb ik direct de ramen schoongemaakt. Het zag er niet uit. Voorjaarskriebels...?

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 23 Feb 2015

Haha ja misschien dan toch. In elk geval zijn schone ramen wel heel fijn als de zo'n schijnt

DIY lente in huis | MMopvrijdag
Door

DIY lente in huis | MMopvrijdag

op 07 Mar 2015

[…] wens en roep voor het voorjaar begint half februari al met de eerste mooie dagen. 6 tekenen dat de lente onderweg is, vond ik toen al. Dus kom maar op met de rest van het voorjaar. Ook in huis wat mij […]

Winter of voorjaar? – Mama's met thee
Door

Winter of voorjaar? – Mama's met thee

op 18 Feb 2016

[…] dan een week. Heerlijk, eerlijk gezegd kan ik er al niet meer op wachten, niet voor niets dat ik de 6 tekenen dat het voorjaar eraan komt nog eens doorlas. Van mij mag het nu, met de bijbehorende temperaturen graag. Maar februari kan ook […]

Reactie plaatsen