13 juli 2015 
in DIY
2 min. leestijd

Een zomerse inrichting

Het was hier in huis heel lang voorjaar. Heel lang. De vakantie was begonnen en inmiddels was er een echte hittegolf aan de gang, maar binnen stond het windlicht met voorjaarsbloemen, eitjes en het kuiken nog te pronken. Zodra het eerste spoortje voorjaar in de lucht kwam wilde ik het winterwindlicht de kamer uit hebben en vervangen. Maar het voorjaar mocht dit jaar wel heel lang blijven. Nou tijd voor een schop onder mijn eigen kont dus, want de zomer is allang begonnen. Dus de zomer moet in huis.

Wat hoort erbij de zomer?

Het idee was al geboren, maar ik had ook hier nog even de schop onder mijn kont nodig om de spullen van zolder te halen. Daarnaast moesten er nog parasols gekocht worden. Voor de traktatie van A, die ook in het teken van de zomer stond, had ik ook parasolletjes nodig, dus nu was er geen enkel excuus meer om ook het windlicht in zomerse sferen te maken.
Voor ons hoort mooi weer en strand bij de zomer. Heerlijk genieten van de warmte en de zon. Natuurlijk wil A ook graag zwemmen in de zee en overal in huis liggen wel ergens schelpen. Schelpen die uit een tas zijn gevallen, of door de kinderen het hele huis door verplaatst worden. Een mooier thema dan zomer kon ik dit jaar dus niet bedenken voor in het windlicht.
Zomer in huis detail

Een klein budget

De uitdaging is wel om met een heel klein budget het windlicht te vullen.
Deze keer kostte het mij helemaal niets.
Als strand gebruikte ik watten. Er is toch niets mooiers dan een prachtig wit zandstrand met een helder blauwe zee. Met zand had ik dit ook kunnen bereiken, maar in dit windlicht vond ik dat wat lastig omdat het dan tussen de randjes gaat zitten. Dus daarom toch de keuze voor watten. In de winter heb ik deze gebruikt als sneeuw, dus ik hoefde geen nieuwe te pakken uit de badkamer.
De polletjes gras aan de achterkant symboliseren het einde van het strand. Deze komen van het grasmatje dat ik kocht voor het lentetafereel. Het was te groot en ik knipte de randen er toen af. Deze polletjes heb ik weer losgemaakt van de rand.
De zee maakte ik door 2 strookjes blauw papier dat we over hadden als golven te knippen en ervoor te leggen. Een aantal schelpen uit huis verzamelt en op de randen gelegd, zodat je de lelijke zijkanten niet meer ziet.
Als laatste prikte ik 3 leuke parasolletjes in het zand. Deze waren overgebleven van de traktatie van A.Zomer in huis

Zo richtte ik het zomertafereel zonder verdere kosten in.

Hoe heb jij de zomer in huis gehaald?

buttydaantje
Door

buttydaantje

op 13 Jul 2015

He, leuk idee! Ga ik onthouden om later te doen met mijn kids. Kunnen ze er ook niet steeds aan zitten. Ik heb nu altijd een 'seizoensgebonden' dienbladje. Er liggen nu mooie grote schelpen op uit Portugal met een heerlijke geurkaarsjes erbij.

Marijke
Door

Marijke

op 13 Jul 2015

Thanks, een dienblad is ook leuk later, voor dingen waar ze ook mee mogen spelen bijvoorbeeld

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 14 Jul 2015

Ik vervang altijd het schilderij boven de tv. Dat doe ik elk seizoen. Ik vind dat je het erg leuk hebt gemaakt trouwens.

Marijke
Door

Marijke

op 14 Jul 2015

O dat is ook een leuk idee, een schilderij per seizoen.

Hannieuncensored
Door

Hannieuncensored

op 14 Jul 2015

Superleuk en zomers!! :D

Marijke
Door

Marijke

op 14 Jul 2015

Thanks!

marjon1911
Door

marjon1911

op 19 Jul 2015

Leuk gedaan. En ook ik vind dat strand bij het zomer hoort!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Heerlijk he strand!

Diy herfst: Van boom tot decoratie | Mama's met thee
Door

Diy herfst: Van boom tot decoratie | Mama's met thee

op 24 Sep 2015

[…] windlicht dat ik elk seizoen laat mee veranderen pakte ik ook aan. Het strand wordt vervangen door een herfstige bosgrond. Voor de grond koos ik een bruin stukje tissuepapier. […]

Kerstboom eruit, winter erin | Mama's met thee
Door

Kerstboom eruit, winter erin | Mama's met thee

op 09 Jan 2016

[…] eruit en de winter erin. De winter is eigenlijk pas net begonnen. En naast de themabakken voorjaar, zomer en herfst, misten we nog de winter. Vorig jaar liet ik namelijk de kerstbak wat langer staan. Dit […]

Reactie plaatsen