03 oktober 2016 
in DIY
1 min. leestijd

Herfst in huis

Een van de leukere dingen aan de herfst is toch wel de korter wordende dagen. Stiekem haat ik die kortere dagen, maar ik vind het wel heel gezellig om het dan ’s avonds weer gezellig te maken in huis.

En ik zoek op pinterest ieder jaar ook weer naar iets nieuws om te maken. Zo ging ik vorig jaar aan de slag met een boomstam, zaag en boor. Nog steeds ben ik daar heel blij mee. En staat de stam nog steeds te pronken.

Windlicht

Natuurlijk zetten we ook dit jaar het windlicht gevuld met herfstmateriaal, de boomstammen en schalen weer neer. Samen met de kinderen schikken we lampjes en pompoenen, eikels en dennenappels net zolang tot we tevreden zijn. En er in zowel het donker als in de nog lichte middagen een mooi herfst tafereel in huis te zien is. En met dezelfde spullen altijd weer een ander resultaat dan het jaar ervoor.herfst-windlicht

Nieuwe dingen

Maar we zijn niet tevreden, want het is ook leuk om ieder jaar weer iets anders te verzinnen. Zo maakten we vorig jaar van kastanjes en draad sspinnenwebben (die ook dit jaar weer terugkomen in de decoratie) en het jaar ervoor maakten we een potje met herfstbladeren waar je een kaars in kan laten branden.

Dit jaar maakte ik samen met T ook nog een andere, simpele maar zeer decoratieve vaas. Hij zag dit zelf toen ik lekker op Pinterest aan het struinen was en vond het erg mooi. Hij heeft daarom zelf de familie gebeld en gevraagd naar dennenappels. En gelukkig waren er nog veel dennenappels in de familie, en met wat we al hadden, hadden we er al snel genoeg. Hier in de buurt zijn mooie dennenappels namelijk schaars.

We pakten een mooie grote vaas (ooit eens overgebleven van een enorm kerststuk) en lichtjes met batterijen. T heeft alle dennenappels keurig in de vaas gedaan en ik heb hem geholpen met de lampjes er door heen te schikken, want dat is nog best wel lastig met die open dennenappels.vaas-met-dennenappels

En hij is trots, trots dat hij alles zelf heeft gevraagd en geregeld. En dat is misschien nog wel het allerleukste aan deze mooie vaas met dennenappels.

Wat maken jullie dit jaar voor de herfst in huis?

ByJon
Door

ByJon

op 04 Oct 2016

Jullie hebben al herfstsfeer in huis, gezellig! Hier nog niks... wel al met de kinderen op mijn werk geknutseld voor de herfst. Thuis nog aan de slag. Wel al in het bos geweest met de kinderen en wat verzameld.

Reactie plaatsen