28 september 2016 
4 min. leestijd

Schoenenfeest van Red-Rag

Goede schoenen zijn belangrijk. Zeker ook voor voeten in de groei. Dus wij kopen graag goede schoenen voor de kinderen. En niet alleen goede schoenen, maar ook de goede maat schoenen. Voor deze winter waren we nog niet zover. Mede door die hete zomerse dagen van vorige week. Slippers, korte broeken en een T-shirt. Nee winterjassen, en ook schoenen, überhaupt schoenen, laat staan winterschoenen waren een ver van ons bedshow.

Toch reageerden we eerder al op een oproep op Facebook. 15 september in Moergestel een fittingevent van RedRag. Met een trendpresentatie van de nieuwste wintercollectie en als bonus een paar schoenen uit deze collectie. Dat probeer ik wel. Maar velen met mij.

Herfstoutfit met 30 graden

Zeer verbaasd was ik dan ook dat ik samen met T was uitgenodigd om deel te nemen. Een mailtje naar het Pr-bureau PR4kids en we wisten dat we 15 september om 17:30 in Moergestel werden verwacht in de favoriete herfstoutfit van T.

De weersvoorspellingen waren totaal niet herfstig, maar hoog zomers. Dus de outfit in de tas en op de bloedhete snelweg togen we naar het Zuiden van het land voor het schoenenfeestje.

Natuurlijk zat alles mee. We hadden totaal geen file en waren er veel te vroeg. Yep net zo waar als die herfstige weersvoorspelling. We kwamen dus wel iets later dan gepland aan. Niet erg, er kwamen meer mensen van dezelfde kant en hadden dezelfde pechgevallen en ongelukken op de weg. Wederom weer eens blij heelhuids gearriveerd te zijn.

Welkom en presentatie

Na het welkom en de uitleg door Margot van PR4kids, het verhaal en een korte geschiedenis van de gastheer Klerx, de merken Red-Rag en Develab volgde de trendpresentatie van de collectie van deze winter.
Het thema is Double Trouble en in de campagne is daarom  ook gewerkt met spiegels, verdubbel jezelf en het creëren van een droomwereld. De wintercollectie is verder opgebouwd uit4 thema’s: Elementals, Grahpic Sports, Magical en Urban. Voor iedereen een ruime keuze dus.

De collectie is zoals ik gewend ben van Red-Rag. Wist je dat Red-Rag rood vod betekent? Rood vod als in een rode lap op een stier. Uitdagend dus.

Het zijn kwalitatief goede sterke producten (Ja klopt, schoenen genoeg versleten, maar de Red-Rags waren gewoon te klein). Natuurlijk is ook deze collectie weer vol creativiteit, humor en prachtige details.

Daarna was het tijd voor een heerlijke maaltijd

De verrukkelijke pasta met salade en stokbrood werd geleverd door een restaurant uit de buurt en smaakte uitstekend. Goed gekozen, want je kan T niet blijer maken dan met pasta. Alleen de warmte, de lange reis, en de gekke omgeving zorgden niet voor een enorme eetlust. Hij was teveel onder de indruk.

redragfittingevent_eten

Bedankt Nicole voor de foto van mij en T. Nieuwsgierig welke laarsjes Fay van Nicole heeft uitgekozen? Check Meisje eigenwijsje.

Meten en uitzoeken

Door na het eten te starten met het meten van de voeten verdeelden we ook direct de druk bij het meten. Ik dacht dat T wel maat 26 zou hebben. Eind van de winter had hij namelijk maat 25, maar helaas ik zat er naast. Maat 27 heeft meneer. Wat fijn dat zijn voeten dus even goed werden opgemeten. Voor mij een reden om altijd een goede schoenenwinkel te bezoeken voor de aanschaf van schoenen.

Met de juiste maat en voetlengte in ons hand op naar de jongensschoenen. Welke vind je mooi T?

2 schoenen trok hij al snel van de plank. Een met veters en een met klittenband. Bij het passen bleek al snel dat maat 28 beter zou zijn voor hem. In maat 27 was de ruimte om te groeien te beperkt. Fijn dat we hier ook zo goed bij geholpen werden. En T vond het geen enkel probleem. Deze mevrouw was zo lief en goed met de kinderen. Dat hebben we ook wel eens anders ervaren… (nee in een andere winkel, met andere schoenen en andere meetapparatuur hoor, noem geen namen en zeg ook niet dat het ongeïnteresseerde weekendhulpen waren, maar je snapt de strekking)

Check ook het filmpje waarin het sprookje van T werkelijkheid wordt:

Met 2 verschillende schoenen aan zijn voeten, langs de spiegel, rennen en lopen door de winkel om uiteindelijk de juiste keuze te maken. Die zit het lekkerst. Andere schoen erbij aan en nog een keer lekker rennen. Nog even poseren voor de foto en de slippers konden in de doos. Ondanks de warmte moesten zijn mooie schoenen aanblijven.redragfittingevent_de-schoenen

Weer naar huis

Bij de kassa kregen we nog een fantastische goodiebag mee. Snoepjes (niet op de foto, want nu had hij wel trek), een prachtige riem waar hij nog even in kan groeien, een tijdschrift en hele handige tasjes.redragfittingevent_goodiebag

De terugreis bespraken we samen nog even wat hij vond van het schoenenfeest. En hij had nog best meer schoenen willen passen. Blauwe bijvoorbeeld, maar dit zijn wel de mooiste schoenen. Met plakband (klittenband).
Wil jij ook van die geweldige schoenen uit deze collectie? Check dan ook zeker even waar je mooie Red-Rag schoenen kan kopen bij jou in de buurt. Dat kan gemakkelijk met de Red-Rag storefinder.  of kijk via social media naar de #redragfittingevent voor meer over deze avond.

Loopt jouw kind binnenkort ook op een paar kwalitatief goede schoenen deze winter?

Dus Ligtvoetshoes en PR4kids bedankt voor dit fantastische feest en de gastvrijheid! We hadden een geweldige avond en nu prachtige schoenen!

Marguerita
Door

Marguerita

op 28 Sep 2016

Wat leuk! En je kwam precies op het juiste moment zo te lezen, in 1 klap 3 schoenmaten groter, wow. Stoere stappers gekozen ook!

Marijke
Door

Marijke

op 28 Sep 2016

Haha ja, gelukkig had hij vooral op zijn slippers gelopen de laatste tijd. Anders was het wel zielig geweest

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 28 Sep 2016

Leuk dat je zulke dingen als blogger kunt meemaken!

Marijke
Door

Marijke

op 28 Sep 2016

Ja heel leuk! Was een hele leuke belevenis voor T ook.

Winterklaar – Mama's met thee
Door

Winterklaar – Mama's met thee

op 26 Sep 2017

[…] ook nog van binnen iets goeds doen voor je schoen. Na onze ervaringen vorig jaar met RedRag (lees hier over het schoenenfeest waar T nog steeds over praat), was het al snel duidelijk dat het deze keer […]

Reactie plaatsen