10 april 2018 
2 min. leestijd

Red-Rag voor mini voetjes

Die eerste schoentjes, wat een zoektocht. Zeker bij A. Ze liep al met 9 maanden. Ze liep nog niet los, maar ze wilde alleen maar lopen. Kruipen heeft ze dan ook nooit echt gedaan. Dat betekende ook dat wij met 9 maanden al op zoek moesten naar goede schoentjes. Schoentjes om op te lopen. En dat was moeilijk!!!

De eerste schoentjes

De eerste schoentjes zijn toch wel een mijlpaal. Behalve dat de schoenen aan allerlei voorwaarden voor de beginnende loper moeten voldoen, wil je natuurlijk ook een leuke schoen als eerste schoen.
Bij A vond ik dat wel echt heel lastig. Zeker omdat zij pas 9 maanden was. Op dat moment pasten haar voeten nog prima in een maat 18. En dat maakte het eigenlijk alleen maar lastiger. Schoenen geschikt voor de beginnende loper zijn over het algemeen pas te verkrijgen vanaf maat 19. Helaas is dat nog niet veranderd.
Wij hadden het geluk dat we toch een mooi schoentje vonden voor A. Een wit schoentje met groene details. We moesten hem wel mooi vinden. Meer keuze was er niet.

Niet dat er veel meer keuze was geweest als ze maat 19 of 20 had gehad overigens. Ook daar was de keuze beperkt tot een enkel model. En vooral meer keuze voor jongens. Ik hoor vaak dat er meer keuze is voor meisjes, maar met hele kleine schoenen was dat niet mijn ervaring.

Red-Rag

Een paar jaar later, met minder kleine voetjes, mocht ik het merk Red-Rag ontdekken. En T is fan! Hij wil nu eigenlijk geen andere schoenen meer. En dat snap ik helemaal. Red-Rag zit lekker, loopt goed, heeft een geweldige kwaliteit, ze slijten eigenlijk niet. Alleen de zolen worden hier altijd slecht van het vele gebruik, maar de schoen blijft perfect. En eigenlijk zijn we inmiddels al weer aan het volgende paar toe, een paar zomerschoenen.

Het enige nadeel is, dat ondanks dat winkels wel aangeven Red-Rag te verkopen, ze vaak alleen grote maten verkopen en niet de maten van 28-31. Maar daar heb je gelukkig internet voor. Hoewel ik het met die kleinere maten wel vervelend vind dat dan alsnog langs een winkel moet om de voeten even goed op te laten meten.

Voor de allerkleinsten

Hoeveel winkels de nieuwste collectie van Red-Rag gaan verkopen hier in de buurt weet ik dan ook niet. Ik durf het niet te voorspellen. Hoewel ik het de winkels zeker zou aanraden, en ook alle ouders met kleine kinderen.
Maar feit is dat Red-Rag nu ook een collectie heeft voor de allerkleinsten. Maat 19-23.

Ik ben blij dat er nu meer keuze is in leuke schoenen voor zowel meisjes als jongetjes. En die ook nog eens goed zijn voor de voeten. De collectie van Red-Rag is zoals het moet bij de eerste schoentjes de schoen voldoende flexibel zijn, zodat de voetjes goed kunnen afwikkelen. De eerste stap schoentjes van Red-Rag zijn gemaakt met een extreem flexibele zool en een praktische rubberen stootneus. En geloof me dat laatste is eigenlijk ook een must als de schoenen iets langer mooi moeten blijven dan 1 dag.
En mooi zijn ze deze Reg-Rag schoentjes. Kijk maar:

Red-Rag baby

Voor jongens

Red-Rag baby

Voor meisjes

Welke merk schoenen kochten jullie als eerste voor je kleintjes?

Balou
Door

Balou

op 10 Apr 2018

Wat schattig zeg! mijn eerste baby schoentjes waren van Nike. Ik heb ze nog!

tamara
Door

tamara

op 10 Apr 2018

Wat een leuke vrolijke schoentjes zijn dit, heerlijk voor nu de lente en aankomende zomer ook

Jamey
Door

Jamey

op 10 Apr 2018

wat super cute zeg! Ik had vroeger nike schoentjes.

Marijke
Door

Marijke

op 11 Apr 2018

Oh Nike schoentjes zijn ook nog steeds super leuk!

Reactie plaatsen