10 september 2018 
2 min. leestijd

Geen schoenen met lichtjes

Mama ik trek mijn laarzen wel aan. Mijn schoenen doen zeer bij mijn tenen. Ja, dat zat er aan te komen. Nieuwe schoenen stonden al op de to do list zo na de zomer. En nu hij ineens zijn slippers niet meer aan kan, want het regent, moeten de schoenen er toch eerder komen.
En aan schoenen stellen we wel een paar eisen.

Zijn eisen

Voor we naar de winkel vertrekken vertelt hij vast even wat voor nieuwe schoenen hij zoekt. Natuurlijk moeten ze zijn lievelingskleur hebben. Blauw. Andere schoenen vallen wat hem betreft af. En het liefst zonder veters, maar met klittenband. En het zou wel heel leuk zijn als ze lichtjes hebben……..
Zijn zus roept hem direct tot de orde. Want zij mocht absoluut geen schoenen met lichtjes. Dan hebben we het natuurlijk over de sneakers van Sketchers met over de top glitters en lichtjes waar zij een paar jaar geleden haar oog op had laten vallen. Maar ze heeft wel gelijk, van ons hoeven de schoenen ook geen lichtjes te hebben.

Mijn eisen

Ook mama heeft wel een paar eisen wat betreft schoenen. Al eerste de kwaliteit. Ik wil schoenen die iets langer meegaan dan 2 maanden. In elk geval dat ze na 2 maanden er niet uitzien alsof hij nooit nieuwe schoenen van ons krijgt. Stevig en een beetje slijtvast dus.
Daarnaast ook een beetje goede pasvorm. Dat helpt overigens ook in het slijten. Een stevige schoen loopt minder uit en blijven ze beter op lopen is mijn ervaring.
En als het kan ook nog een beetje betaalbaar.

Schoenenwinkel

Vol goede moed lopen we de schoenenwinkel in. Eerst maar even de voeten meten. Maat 30 nog steeds. Gelukkig na het kopen van de slippers zijn zijn voeten niet heel hard gegroeid. Maar zijn schoenen van vorig jaar zijn nog maat 29 dus dat ze te klein zijn, dan snappen we wel.
Dan maar even kijken welke schoenen leuk zijn. Aangezien T de afgelopen jaren groot fan was van de Red-Rag collectie pak ik een Develab schoen, de blauwe variant. Deze lijken toch wel op elkaar. Overigens blijft het jammer dat ze nergens Red-Rag in de maten 23-35 verkopen bij ons in de buurt…..
T heeft zijn oog al op een andere schoen laten vallen. Een schoen van GEOX. Ook een blauwe, met een mooie blauwe “vlam” op de zijkant. En ik vind nog een schoen van een ander merk dat zijn goedkeuring kan wegdragen.Schoenen met lichtjes_GEOXSchoenen met lichtjes_GEOX

Lichtjes?

Na enig passen en rennen door de winkel lijkt de keuze dan toch gemaakt. Het worden de blauwe GEOX. Maar dan zegt de dame van de winkel. En met dit knopje zet je dan de lichtjes aan…. Schrik! Nee Lichtjes, die kunnen het dus niet worden. De beste schoen, de best zittende schoen en de schoen waar T heel blij van wordt (zonder dat hij van de lichtjes wist) heeft lichtjes!!!

En nu? Op zoek naar een andere schoen?
Even snel overleg met het thuisfront, want ik vind deze schoen best kunnen. En de lichtjes hoeven niet perse aan. En als ze op zijn, dan zijn ze op. Een klein filmpje om te laten zien, hoe erg het is, en de redenen om de schoen wel te kopen, wegen wat mij betreft zwaarder. Deze schoen is mooi, en belangrijker de kwaliteit en de pasvorm aan de voet van T zijn echt goed.
Dat gaf uiteindelijk toch de doorslag. Dus nu heeft T mooie stoere schoenen met lichtjes…..

En voldoen ze aan alle eisen? Bijna, ze waren namelijk ook betaalbaar. Ze kosten €69.95, en ik kreeg nog 10% korting. Alleen de eis van de lichtjes…..

 

 

Reactie plaatsen