01 december 2017 
2 min. leestijd

Terugblik #1748

Een heftige week zo midden in de Sinterklaasperiode. Inmiddels is het slaaptekort hier opgelopen tot standje wallen tot aan je tenen. Hmm dat was ook in het nieuws, maar behalve de komst van Sinterklaas en zijn Pieten doen wij alles nog steeds wel ok met het naar bed ritueel. En om dan die mannen voor 5 december weer naar huis te sturen gaat ook wat ver. We leggen T dus graag uit dat hij gewoon zich moet omdraaien als hij wakker wordt, en dat hij dan gewoon kan doorslapen. Nu de praktijk nog. En ach anders houden we dat vast nog wel die laatste paar dagen vol….

Deze week in de terugblik dan ook veel Sinterklaas. Ja heel veel Sinterklaas. Zaterdag was echt een dag vol Sinterklaas. In het winkelcentrum moesten we natuurlijk even kijken bij de al meer dan 30 jaar oude Piet die elk jaar weer keurig koppeltje duikelt in de etalage van de drogist. Terugblik_1748Er speelde een Pietenband, die we als het aan T lag konden blijven achtervolgen. Hij vond ze echt geweldig. Nu deden deze mannen, ja het waren toevallig allemaal mannen aan de stemmen te horen, het ook echt heel erg leuk. Ze speelden goed, maakten er een echte voorstelling van en zongen ook nog tussendoor.Terugblik_1748

Natuurlijk mocht ’s avonds de schoen gezet worden. En het mooie van op zaterdag de schoen zetten is dat je zondag niet kunt uitslapen. Zelfs mijn langslapende kinderen kunnen het in de Sinterklaasperiode niet langer rekken dan 8 uur. Zonder op zijn zus te wachten rent T naar beneden en haal alle schoenen leeg. Na mijn vraag of ik ook zelf in mijn schoen mag kijken, krijg ik vervolgens de schoen op mijn bed gesmeten. En zo zag de slaapkamer eruit nadat hij even zijn gang is gegaan met pepernoten en cadeaus…..Terugblik_1748

Zondag hadden we ’s middags een housewarming cq verjaardag van vrienden. En we vertrokken pas weer na het eten.

Dinsdag stond ik weer eens een middagje voor de klas. Heerlijke afwisseling blijft dat ook. Daarna sloten we nog even het eerste blok van de Spaanse les af. De decemberperiode zijn we van Spaans even vrij. Best lekker met die drukke maand die eraan komt.

Verder hebben we natuurlijk hard gewerkt aan de surprise, maar die blijft nog even geheim. Terugblik_1748En T wilde ook knutselen. Een paar jaar geleden maakte A en ik glas in lood ramen van pieten. En T wilde er ook een maken. Hij is nog hard aan het werk. Hopelijk komt hij voor 5 december nog af.

Hoe was jullie week?

Reactie plaatsen