21 november 2017 
2 min. leestijd

Actie Pepernoot: 18.000 kinderen vieren geen pakjesavond

Terwijl T aan tafel zit om het Intertoys boek te verknippen tot een dik pakket papier dat zijn verlanglijstje moet voorstellen krijgt ik een mail van het Nationaal Fonds Kinderhulp. De afgelopen 2 jaar heb ik samen met de kinderen collecte gelopen voor dit goede doel. Vooral A was erg betrokken. Als de mensen aan de deur vroegen waarom we geld ophaalden, kon zij heel goed omschrijven waarom wij er stonden.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich in voor kinderen in Nederland die leven in armoede. Hoewel we in Nederland zelfs op bijstand niveau meer verdienen dan 90% van de mensen in de wereld, wil het niet zeggen dat we het allemaal even goed hebben. 1 op de 8 kinderen groeit in Nederland op in armoede.

Kinderhulp biedt financiële ondersteuning aan kinderen én jongeren in armoede van 0 tot 21 jaar, voornamelijk op de volgende gebieden:

Ontwikkeling (opleiding, cursus, sport, zwemles, eenvoudige laptop of ander schoolmateriaal, muziek, speel- en spelmateriaal )
Ontspanning (dagje uit, Sinterklaas, weekje kamperen, broertje(s)-zusje(s) ofwel ‘Brusjesdagen’, pleeggezindagen)
Basale zaken (fiets, kamerinrichting, kleding)
Bijzondere zaken (naamsverandering, medicijnen, therapie)
En dat doen we al sinds 1959

Sinterklaasfeest

Wij bereiden ons inmiddels voor op de overload aan cadeaus die er de komende week in de schoen en in de zak aan de kinderen worden gegeven. T knipt en plakt alles wat hij maar willen hebben uit het speelgoed boek op diverse blaadjes. En A maakt een bescheiden lijstje. Zij kent het geheim van Sinterklaas en wordt daardoor ook wat meer bescheiden. Ze weet inmiddels dat ook bij papa en mama het geld niet op de rug groeit. Toch mogen wij niet klagen. Onze schoenen worden 3x per week gevuld met wat kleins en/of wat lekkers. En ook op pakjesavond is er altijd teveel om uit te pakken.Actie Pepernoot
Daarnaast weten ze nu al dat ze ook bij oma een cadeau voor kerst kunnen verwachten. Beter verwend dan verwaarloosd is hier wel van toepassing, zeker omdat ze door het jaar heen ook niets te kort zijn gekomen. Denk aan verjaardagen, maar ook aan cadeaus van gereviewde producten.

En ze kijken dan ook vol vertrouwen uit naar deze leuke en gezellige periode.

Hoe anders is dat voor de kinderen die in armoede leven? De kinderen voor wie het Nationaal Fonds Kinderhulp zich inzet.

Actie pepernoot

Daarom organiseert Kinderhulp, met dank aan de VriendenLoterij, al sinds 2000 de Actie Pepernoot. Maatschappelijke organisaties kunnen bij Kinderhulp een cadeaukaart ten waarde van € 20,- aanvragen en bij bol.com voor het kind een persoonlijk cadeau uitzoeken. Een fantastisch initiatief. Dit jaar zorgt het Nationaal Fonds Kinderhulp ervoor dat 69.937 van deze kinderen toch een cadeautje krijgen van de Sint. Maar het is niet genoeg. Het aantal aanvragen stijgt en stijgt. En ze kunnen de vraag niet aan. Bijna 18.0000 kinderen staan op de wachtlijst en krijgen zoals het er nu uitziet met Sinterklaas geen cadeau.
Niemand die een cadeau voor hen kan betalen.Actie Pepernoot

Natuurlijk is het fantastisch dat er bijna 70.000 kinderen wel geholpen worden, maar ook schrijnend dat er nog steeds kinderen zijn die niets ontvangen. Daarom collecteren wij elk jaar voor dit fonds. Maar willen we ook nu ons steentje bijdragen.

Help jij mee?

Het kan toch niet zo zijn dat wij onze kinderen overladen met cadeaus en er in Nederland ook kinderen zijn die niet begrijpen waarom Sinterklaas wel hun huis voorbij rijdt op pakjes avond.
Als we nu allemaal 1 cadeau minder kopen? En dan het bedrag hiervan overmaken aan voor Actie Pepernoot. Zouden we dan alle kinderen kunnen laten ervaren dat Sinterklaas echt bestaat en hun huisje niet voorbij rijdt?
Ook voor deze actie geldt, het hoeft niet veel te zijn, alle kleine beetje helpen!

Klik hier voor actie Pepernoot

Reactie plaatsen