30 januari 2016 
1 min. leestijd

Blockbusters, het Picasso mysterie

Toen ik op de voorkant van het boek zag staan “Dan Brown voor jongeren!” was ik eerlijk gezegd erg sceptisch. Ik vind de boeken van Dan Brown namelijk behoorlijk goed, ingewikkeld van opzet en buiten gewoon spannend. Of een dit haalbaar is voor een jongerenboek, daar had ik zo mijn vraagtekens bij. 

Het verhaal

De blockbusters bestaan uit twee jongens. Storm en Jimi, ze zijn buren en beste vrienden. Ze trekken veel met elkaar op en delen hun nieuwsgierigheid naar alles met elkaar. De mama van Storm restaureert en onderzoekt wereldberoemde schilderijen en dit keer komt er een schilderij van Picasso naar haar atelier. Storm hoort toevallig iets en dat zet hem op het spoor van verdachte omstandigheden.

Als Storm in Parijs is, op bezoek bij opa, zet hij zijn zoektocht voort met de hulp van Juul, opa’s buurmeisje. Gedurende de zoektocht word het wel heel spannend als het om een kunstroof blijkt te gaan.

Lukt het Storm om alle bewijzen te vinden en de kunstroof op tijd te stoppen? En wie is toch die man die hun achtervolgt?

blockbusters

Review

Spannend meeslepend verhaal. Maakt kunst interessant op een leuke manier. Inderdaad zoals de voorkant zegt te vergelijken met de boeken van Dan Brown. Alhoewel ik eerst sceptisch was  kan ik nu alleen maar beamen dat het klopt. Manon Berns heeft een meeslepend, interessant, spannend en leuk om te lezen boek geschreven. Na dit boek gelezen te hebben zou ik graag nog andere boeken van deze schrijfster en de Blockbusters lezen. En dat kan want binnenkort komt er nog zo een spannend boek uit van de Blockbusters.

Mening van een 10-jarige boekenwurm;

Een leuk boek. Het is heel erg spannend, vooral de kans om betrapt te worden maakt dat je snel door wil lezen. Ik ben door het boek wel anders naar het schilderij gaan kijken. Ik vind het schilderij nog steeds vreemd maar door het boek is het toch ook interessant geworden.
Het is een boek voor jongens en meisjes.

L, 10 jaar

Verschillende soorten boeken

En wat ik helemaal bijzonder vind is dat er niet alleen een e-book en gewoon boek van te koop zijn maar ook een dyslexie versie.

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]
Titel: Blockbuster, Het Picasso Mysterie,
Auteur: Manon Berns,
Uitgeverij: Kluitman,
Prijs: € 12,99
ISBN 978 902 067 4934

Deze recensie is tot stand gekomen door een samenwerking met uitgeverij Kluitman.

Stemmen op je favoriete boeken – Mama's met thee
Door

Stemmen op je favoriete boeken – Mama's met thee

op 12 Mar 2016

[…] lieten wij onze kinderen ook stemmen op hun favoriete boeken. A van 11 stemt dit jaar op Blockbusters, het Picasso mysterie, De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen en een boek van de serie De Heksen van Fantasia van […]

Ga stemmen! – Mama's met thee
Door

Ga stemmen! – Mama's met thee

op 15 Mar 2017

[…] Blockbusters – Het geheim van Monet […]

Reactie plaatsen