05 mei 2015 
in Boeken
3 min. leestijd

Voetballen net als bobbi

T is op dit moment dol op ballen. Dan pakt hij ineens een tennisracket en tennisbal uit de gang en begint er een soort hockey mee te spelen. Meer lukt hem nog niet echt. En bij het buitenspelen is hij naast het glijden op de glijbaan toch wel het liefst met een bal in de weer. Een schop proberen te geven tegen de bal en er lekker achteraan rennen. Ons speelplein leent zich daar ook goed voor. Door de hekken blijft de bal over het algemeen goed op het plein en kan hij heerlijk voetballen. Daarom lezen we nu ook steeds het boek “bobbi gaat voetballen”.

bobbi

De bobbi is een leuk peuterbeertje die samen met zijn olifantenknuffel ollie van alles beleefd in de boeken. Zo leert bobbi plassen op het potje, gaat hij naar de kinderboerderij, op vakantie en is hij ziek. Natuurlijk viert bobbi ook zijn verjaardag en wordt hij grote broer. Alle thema’s waar je peuter mee te maken kan krijgen, maakt bobbi ook mee.bobbi

bobbi gaat voetballen

bobbi gaat voetballen is het meest recente boek van bobbi. Het is verschenen in 2014 voor het WK voetbal. Toen een actueel thema, maar niet alleen elke 2 jaar bij een groot voetbal toernooi, maar ook nu goed te gebruiken voor peuters die dol zijn op voetballen. Immers T kijkt ook iedere weekend samen met papa naar de voetbal op de tv. En hij kan ook al prima meejuichen voor Ajax in ons geval. Hoewel hij van het spelletje op tv nog niet veel snapt natuurlijk.

Waar gaat het boek over?bobbi gaat voetballen

bobbi kijkt ook voetbal op tv, en natuurlijk doet hij daarna de tv na. Voetballen in huis is niet zo’n goed idee, dus papa leert bobbi hoe het wel moet. bobbi mag ook met papa mee naar een echte wedstrijd. Natuurlijk gaat bobbi zelf ook voetballen, bij de mini’s. Na een paar trainingen mag bobbi zelf ook wedstrijden spelen. Spannend, want wie scoort er voor de club? bobbi natuurlijk! En ze worden met het team kampioen. Een mooier einde kan natuurlijk niet.

Wat vonden wij van het boek?

Boeken van bobbi zijn altijd leuk om samen te lezen. Ze zijn rijmend geschreven en lezen daardoor erg fijn voor. De zinnen zijn lekker kort, en de bladzijden niet te lang. T vindt de plaatjes ook erg leuk om naar te kijken en hij herkent bobbi en ollie van de andere boeken die we samen hebben gelezen. Als we een boek van bobbi lezen voor het slapen, komt ook A er regelmatig bij zitten. Soms leest zij zelfs voor uit de boeken. Ze leest de boeken al heel makkelijk en daardoor is het ook voor T en A samen een feestje om de boeken te lezen.

Aantal sterren: ✩✩✩✩✩ [5/5]
Titel: bobbi gaat voetballen,
Auteur: Monica Maas,
Uitgeverij: Kluitman,
Prijs: € 7,50
ISBN 978 90 206 841 62

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 05 May 2015

Het boekje ziet er ook gezellig uit!

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 May 2015

Zijn echt leuke boekjes

marjon1911
Door

marjon1911

op 05 May 2015

De bobbi boekjes zijn leuk! Onze dochter heeft er 5. Ze kent inmiddels de rijmzinnen uit haar hoofd. De voetbal versie hebben we nog niet ;) maar ws omdat ze dat zelf niet zo leuk vindt.

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 05 May 2015

Nee dat snap ik, er zijn toch minder meisjes dan jongens die voetbal leuk vinden. Onze dochter vind jongensdingen ook minder

Reactie plaatsen