05 september 2015 
in Boeken
1 min. leestijd

Grey

Net al velen anderen in Nederland las ik al weer enige tijd geleden de 50 tinten grijs triologie. Natuurlijk was ik niet een van de eersten. Nee want als iedereen het leuk vindt, dan is het meestal niet mijn soort boek. Maar aangezien ik niet heb geleerd van mijn fouten, wachtte ik dus heel lang met lezen totdat iedereen er ook al over meepraatte. Nu ben ik volgens mij een stuk sneller met het vervolg. of niu vervolg, eigenlijk niet echt een vervolg, maar hetzelfde verhaal vanuit een ander perspectief.

Waar gaat het boek over?Grey EL James

Het verhaal is jullie allemaal bekend. Anastasia Steele interviewt Christian Grey en hieruit ontstaat een bijzondere relatie. Christian wil Ana als onderdanige en verder geen hartjes en bloemetjes, want hij kan dat niet door zijn zeer traumatische verleden. Waar we in 50 tinten grijs voornamelijk door de ogen van Anastasia keken, beleven we het verhaal nu door de ogen van Christian. Uiteindelijk gaat het mis tussen hen en eindigt ook hier het verhaal van Grey.

Wat vond ik van het boek?

Het verhaal was natuurlijk niet nieuw. En als je alledrie de boeken van de 50 tinten serie hebt gelezen, dan weet je ook hoe het verhaal afloopt. Wat dat betreft is het boek geen aanrader, en eigenlijk zelfs weinig verrassend. De reden dat ik het boek wel wilde lezen, was dat ik beneiuwd was naar de andere kant van het verhaal. Welke gedachten en gevoelens heeft de ander, in dit geval Christian Grey, in het verhaal. Hoe verknipt is hij eigenlijk. En dit boek geeft je een kijkje in zijn hoofd. In mijn ogen een man die worstelt met zijn eigen traumatische verleden die nog niet eerder verliefd is geweest. Nu wordt hij verliefd maar heeft hier geen idee van. En hoe hij daarmee om moet gaan? Hij heeft geen idee. Oké, eerlijk gezegd had ik dat eerder ook al door in 50 tinten grijs, al is het dus nu meer benoemd. het boek was nu dus verder niet heel erg verrassend of vernieuwend. Viel het dan tegen? Nou ook niet, maar het helpt dat ik er geen hoge verwachtingen van had. Immers er komt geen nieuw verhaal.
Aantal sterren: ✩✩ [2/5]
Titel: Grey,
Auteur: E.L. James,
Uitgeverij: Prometheus,
Prijs: € 15,-,
ISBN 978 904 463 00 39

Ga jij dit boek lezen?

Jenn
Door

Jenn

op 05 Sep 2015

Ik wil hem zeker gaan lezen, ben erg benieuwd.

Marijke
Door

Marijke

op 05 Sep 2015

Laat je me weten wat je ervan vond als je hem gelezen hebt?

Reactie plaatsen