26 januari 2018 
2 min. leestijd

Terugblik #1804

Zo deze week kan ik wel stilte voor de storm noemen. Hoewel stilte na de storm van vorige week wellicht logischer klinkt met het weer, maar de drukte hier komt pas eind van deze week. Goed dus dat we deze week een beetje rustig aan hebben gedaan. En dat is ook te merken aan het aantal foto’s dat ik heb gemaakt, en heb geplaatst op bijvoorbeeld instagram. Gewoon op 1 hand te tellen.

En of het nu toeval is of niet zo vlak voor een drukke week, er heerst ook hier weer een virus. Echt tijd voor lente, zon en hoge temperaturen, want ik ben dat geklaag over buikpijn enzo eigenlijk wel een beetje zat. En die buikpijn trouwens ook. Gelukkig nog niet het griepvirus wat nog steeds in dit land rondwaart. Even afkloppen, ik hoop namelijk dat die ons huis voorbij gaat.

Vrijdag begonnen we de week erg leuk met een uitje met groep 1/2. Ze gingen op visite naar de bibliotheek. Eerst kregen ze een verhaal te horen en daarna mochten ze verspreid over de bibliotheek spelletjes doen die te maken hadden met het boek. En natuurlijk gewoon lekker boeken lezen.Terugblik_1804
Hoogtepunt van de spelletjes was wel de Beebot. Met deze robot in vorm van een bij, moesten ze zelf de route programmeren. En dat is nog best lastig.

Het weekend deden we dus heel weinig. Beetje schoonmaken en de kinderen hebben zelf lekker spelletjes gespeeld. Heerlijk rommelen in en rond het huis.Terugblik_1804

Zo begonnen we ook de week. Gewoon naar school, werken en op dinsdag namen ze allebei een vriendinnetje mee naar huis. Heerlijk even allebei met hun eigen dingen bezig. Wel zo fijn.

’s Morgens als ik de school verlaat, zwaaien we natuurlijk even naar T. Meestal heeft hij geen tijd meer om te zwaaien en is hij druk aan het werk. Zo ook dinsdag. Kon ik stiekem even kijken, hoe hij geconcentreerd aan het werk is. Wat denk je, hoe zou juf Ank uit de Luizenmoeder dit vinden??Terugblik_1804

Donderdag trappen we af met een start voor een nieuwe periode. A zit nu in groep 7 en zij mogen nu samen met de kinderen van groep 8 op bezoek bij middelbare scholen. En de open dagen komen eraan. Superspannend om vast eens te gaan kijken op zo’n nieuwe school. Dus wij gingen voor het eerst naar een informatieavond. Hoe de zoektocht de komende 1,5 jaar verloopt, daar houd ik je natuurlijk ook van op de hoogte. Zal ze naar dezelfde school gaan als nicht A? Of kiest ze voor de school hier in het dorp? Of komt er toch nog een andere keuze?

En hoe was jullie week?

 

 

Reactie plaatsen