23 februari 2018 
2 min. leestijd

Terugblik #1808

Zo dat is nog even een pittige laatste week zo voor de voorjaarsvakantie. We zijn er nu dan ook wel echt aan toe. Vooral de kinderen, ik kan stiekem al niet meer wachten tot ze weer naar school gaan. Rust voor mama. Ze kunnen de laatste weken namelijk al niet met en ook niet zonder elkaar spelen. Dus dat wordt vast een gezellige week. Maar goed, we kijken nog even terug naar de week die vooraf gaat aan die heerlijke, er-gaat-in-elk-geval-geen-wekker week.

Eigenlijk begon de week gewoon lekker rustig. Nog even naar school, weinig plannen voor het weekend. Even naar de bibliotheek en even naar de stad. Gewoon relaxed. Ook zondag hebben we eigenlijk niets gedaan.

Hoogtepunt van het weekend was wel de uitroep van T. Hij was op zijn kamer aan het spelen en werd ineens verrast door de pracht van de ondergaande zon. Hij riep dan ook: “Mama, kom eens kijken, ik zie zoiets moois.” Op dat moment stond ik ook net beneden voor het raam te kijken naar de mooie kleur van de zon. Ik kon niet anders dan hem helemaal gelijk geven.Terugblik_1708

Maar als je dan dat koppie ziet stralen, als hij de schoonheid van de natuur heeft ontdekt.Terugblik_1708

Het dieptepunt van het weekend is de staat van mijn magnetron. Hij was ooit, tot en met zaterdag echt nog wit van binnen. A had echter het plan opgevat om zelf chocolaatjes te maken van vlokken of hagelslag. En terwijl ik onder de douche stond, hebben ze geprobeerd het au bain marie te smelten. Maar dat ging niet snel genoeg, dus hup in de magnetron. 30 seconden, bleek niet genoeg, en nog een keer 30 ook niet. Dus dan maar vol 2 minuten.

Mama er is allemaal rook! Gelukkig was ik net onder de douche vandaan, en heb ik kunnen voorkomen dat het brandalarm af ging. De deur open en onderzoeken wat er is gebeurt. 2 minuten is te lang, dan gaat chocola dus verbranden. Met als gevolg dat er al dagen een gele aanslag neerdaalt in mijn magnetron die ik niet kan verwijderen. En zelfs een schaaltje azijn heeft de geur nog niet verwijdert uit het apparaat. Dus wie er nog tips heeft……..Terugblik_1708

Maandag en dinsdag deden we rustig aan. Daardoor konden we vanaf woensdag knallen. Er moest nog een cadeau komen van A voor T voor zijn verjaardag donderdag, we moesten een traktatie maken voor diezelfde verjaardag. En nee sorry, die foto’s en wat we maakten, die houd je nog even tegoed. Dat delen we volgende week.

En we hebben nog even luizen gezocht en gelukkig niet gevonden in groep 7 en in groep 1/2. Ik ben stiekem wederom heel blij dat we weer niets gevonden hebben!!

De week sluiten we dan af met een jarige T. 5 jaar alweer. Wat gaat het toch snel. Van een lief baby’tje naar een gezellige dreumes, knuffelige peuter naar een super bijdehante kleuter. En wat voelde hij zich ook echt jarig vandaag. Van te voren heel zenuwachtig, maar hij heeft genoten.

In de avond, had ik nog een lesje verbandleer op het programma staan. We mochten heerlijk op elkaar oefenen. Was toch wel even een charmante selfie waard.

Terugblik 1808

Een beetje kort overzicht dus deze week, van een toch wel hele drukke week.

Hoe was jullie week?

 

Reactie plaatsen