01 mei 2019 
in Review
3 min. leestijd

Rush Hour een pittg denkspel om te ontsnappen uit de file

Even een momentje in drukke tijden. Bevrijd de rode auto uit de spits! Je hersens laten kraken en tegelijk gewoon en leuk spel spelen. Wij hebben al meerdere smartgames in huis. Een aantal hebben we al wat langer en raken de kinderen wat op uitgekeken. Dora is niet heel populair meer hier in huis, al zijn sommige puzzels nog steeds wel uitdagend, het figuur erop is ook belangrijk. Voor een verjaardag of Sinterklaas worden nog wel eens een aantal nieuwe smartgames aangeschaft tot grote blijdschap van de kinderen. En ze waren dus nu ook direct heel enthousiast over deze nieuwe variant, die we je graag laten zien.

Rush Hour

Zowel A als T was dus heel blij met dit nieuwe spel. En ik werd daar ook weer heel blij van. Want als ze enthousiast zijn, dan blijft dat beeldscherm wellicht weer eens even liggen. Hoewel wij daar natuurlijk ook niet altijd het goede voorbeeld in geven, proberen we daar wel op te letten, maar willen we ook niet te streng zijn voor de kinderen.
Rush Hour van Thinkfun werd door beide kinderen dan ook direct even uitgebreid getest.Rush Hour

T is eigenlijk nog te jong voor dit spel. Het spel heeft een leeftijdsindicatie vanaf 8 jaar. Maar omdat hij al regelmatig Smart Games speelt, mocht hij het van mij best proberen.
A is nu bijna 12 en zit aan de bovenkant van de leeftijdscategorie voor dit spel. Aangezien ze aangeven tot een jaar of 12. Maar dat mag de pret niet drukken. Dit soort spellen zijn ook voor volwasssenen heel leuk om te doen.Rush Hour
R en ik hebben ook uren met een smartgame vanaf 3 jaar zitten spelen met Dora als thema, dus dat kan met een spel over auto’s nog veel makkelijker toch?

Aan de slag

Het spel werd als eerste door T uitgeprobeerd. Hij was thuis en zijn zus niet. Dat scheelde dus hier de eerste ruzie. Nadat we even alle losse stukken hadden bekeken, kon hij aan de slag.
Met een kleine uitleg van mama, want hij kan natuurlijk nog niet lezen. Na het plaatsen van de autootjes en de instructie wat hij moet doen, ging hij aan de slag, lekker schuiven en rijden met auto’s.Rush Hour In eerste instantie kwam hij er toch niet uit. En ik dacht dat het dan wellicht toch te moeilijk nog zou zijn voor hem. Maar hij had gewoon nog niet helemaal door hoe hij met de auto’s kon en mocht schuiven.Rush Hour
En ja hoor, dat klopte helemaal. Toen hij het spel door had, had hij level 1 ook zo onder de knie, en level 2 en 3. Daarna worden de opdrachten wel weer moeilijker.

A deed het vanzelfsprekend een stuk sneller. Zij kende het spel ook al van school. Na een paar keer oefenen, pakte zij vanzelfsprekend al de moeilijkere opdrachten eruit.

Vastgelopen

En dan loop je vast…. de opdracht lukt niet. Het duurde even voor we door hebben dat op de achterkant de oplossing in korte stappen beschreven staat. Met andere smart games waren we gewend aan een boekje, maar dit is net zo handig. T kan dit nog niet zelfstandig, goed kunnen lezen en het begrijpen van de structuur van de oplossing vereist net even wat meer. Dus de leeftijdsindicatie is zeker terecht.Rush Hour

Hoe speel je het spel?

Het speelbord bestaat uit een soort grote parkeerplaats. Je moet de rode auto hieruit zien te krijgen. Op elk opdrachtkaartje staan een aantal van de andere auto’s enorm in de weg om de rode auto naar buiten te kunnen rijden door de opening. De uitdaging van Rush Hour is dan ook om de rode auto zo snel mogelijk buiten te krijgen. En dit kan alleen door andere auto’s te verplaatsen.
Een uitdaging voor je hersenen.

Je kunt het spel ook makkelijk meenemen. Het wordt geleverd met een handig zakje, waar alle auto’s en het spelbord in passen. En in het spelbord zit een bakje om de opdrachten kaartjes netje in op te bergen. Zo raken ze niet kwijt en blijven ze netjes.

Waar te koop

Rush Hour is natuurlijk te verkrijgen bij bol.com. Een directe link vind je hier: Rush Hour. Het spel kost € 22,95.
Er is ook een luxere variant van het spel verkrijgbaar: Rush Hour De Luxe heeft metallic kleurige auto’s en wordt op bol.com iets goedkoper aangeboden.
Ook is er een junior versie, geschikt voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar. Rush Hour Junior heeft een ijskar die je moet bevrijden.

NB. Dit artikel is mogelijk gemaakt door een samenwerking en bevat affiliate links.

Reactie plaatsen