01 mei 2018 
2 min. leestijd

Spiegeltje, spiegeltje , waar ben je nou?

 

Rustig rijd ik de auto achteruit. Het is woensdagmiddag en er spelen kinderen buiten. Dan ben ik altijd extra voorzichtig, zeker als ze op het plein rondjes fietsen. Dan zie ik ineens in mijn ooghoek iets op de auto afkomen. “Wat vliegt daar voor iets groots en donkers op mijn auto af?”

Geschrokken! Wat is hier gebeurd? Ik reed ontzettend langzaam, hoorde geen klap, wel wat gerinkel. Als in glasscherven… Ik zie geen kinderen of dieren in de buurt van mijn auto. En toch is er iets mis…..
En wat is mijn linker buitenspiegel ineens een gekke zwarte vlek. Wat is er mis met mijn spiegel?
Ik doe voorzichtig de deur open en kijk naar beneden, op straat. Benieuwd wat ik daar aan zal treffen. Wat ligt er naast mijn auto?

Weg spiegel

En dan zie ik de scherven, kleine scherven. Linker buitenspiegelScherven die een paar seconden geleden nog deel uitmaakten van mijn linker buitenspiegel. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Er is verder echt niets of niemand in de buurt. Dus de enige logische verklaring is, dat de lijm, waarmee de spiegel vast zit, heeft losgelaten. Snel rijd ik de auto weer naar voren en raap samen met A het glas op. Eigenlijk hebben we geen tijd, want ik zou haar naar de tennis brengen voor les. Maar het glas op straat laten liggen, terwijl er kinderen buitenspelen, lijkt ons niet zo’n goed plan.Spiegeltje spiegeltje waar ben je nou
Ondertussen bel ik ook R, of hij even kan kijken waar en wanneer we ergens die spiegel kunnen laten maken. Want rondrijden zonder linker buitenspiegel mag vast niet.

Naar de dealer

Ken je dat verhaal van die pink of kleine teen die je stoot? Je had geen idee dat je ze zo vaak gebruikt. Nou ik dacht ook dat die twee ritjes die ik moest maken zonder buitenspiegel best ok zouden zijn. En op zich als je op een rechte weg rijdt, dan gaat het prima. Maar achteruit inparkeren, bochten naar links… en dan hoefde ik gelukkig niet de snelweg op en dan van baan te wisselen. Jeetje wat gebruik je zelfs zonder dat je buitenspiegel vaak zeg!

Gelukkig is de autodealer dichtbij. En kon ik de volgende morgen al terecht. Even een spiegel halen ter waarde van zo’n € 50,-. Gelukkig is dat niet veel werk en hadden ze de juiste spiegel op voorraad. En waar ik ook blij mee was. Dat ze de spiegel er even hebben opgezet.Linker buitenspiegel
Het is niet zo moeilijk, klik het oude systeem eruit en het nieuwe er in. Ja dat moet je dus wel even weten, dat dit zo werkt.

Heb jij wel eens je buitenspiegel verloren?

Jeanine
Door

Jeanine

op 01 May 2018

Ow dar is schrikken! Gelukkig kon je het snel weer oplossen. Ik heb wel eens in een busje gereden zonder binnenspiegel. Ik kwam erachter dat ik daar echt heel vaak in kijk! 🙈 Groet Jeanine.

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 02 May 2018

Ja, wij hebben daar regelmatig problemen mee gehad. Vooral dat hij er spontaan uitviel en zo. Dat ding kun je echt niet missen. Fijn dat het snel kon worden opgelost.

Danielle
Door

Danielle

op 02 May 2018

Ohh dat lijkt me heel apart als je daar opeens achterkomt. Fijn dat het zo snel gerepareerd is.

Joanne
Door

Joanne

op 02 May 2018

Oeh dat is wel even schrikken. Mij gelukkig nog nooit overkomen haha!

Mariëlle | Me-licious
Door

Mariëlle | Me-licious

op 03 May 2018

Gelukkig nog nooit en ik hoop dat het zo blijft. Ik denk dat als het je rechter buitenspiegel zou zijn geweest, je hem minder zou hebben gemist. Gek hé dat ze vroeger alleen met een linker spiegel reden? Ik ben blij dat ik ze beide heb!

Fleur
Door

Fleur

op 03 May 2018

Ik had er nog nooit van gehoord dat ze spontaan klappen. Meestal gaan ze stuk door dat iemand er tegen aanrijdt. Zonder is inderdaad wel lastiger rijden

Silkeblogs
Door

Silkeblogs

op 04 May 2018

Wauw, dat is me nog nooit overkomen en ik had er ook niet bij stilgestaan dat het mogelijk was, haha! Wel goed dat het simpel is om te vervangen =D

Reactie plaatsen