03 mei 2018 
in Review
3 min. leestijd

Eten met een gouden lepel

Wie droomt daar nu niet van? Oké eerlijk gezegd, ik niet meer. Zeker als je weet dat goud als metaal eigenlijk zacht is, ik er niet aan moet denken om zoveel goud in een la met gebruiksvoorwerpen te hebben. Niet praktisch gewoon. Maar ik snap dat mijn kinderen helemaal enthousiast werden bij het zien van een goudkleurige lepel.

Enige tijd geleden ontvingen we mail van Optimel, of we de vernieuwde Optimel wilden proberen. Nu zijn de kinderen hier dol op producten van Optimel, dus daar hadden ze wel oren naar. Waar ik zelf vind dat melk en melkproducten (behalve boter en kaas) vooral voor kalfjes zijn, zijn mijn kalfjes dan ook dol op deze producten. En ik geef het ze dan ook graag. Het liefst geef ik ze gewone saaie yoghurt, want daar zitten toch de minste toegevoegde suikers (met name) in. Maar zoals waarschijnlijk bijna alle kinderen, willen zij liever aardbeien of chocolade smaak.
En natuurlijk krijgen ze dat dan toch. Ik geloof namelijk ook niet in 100% suikervrij opvoeden. Meer in de tactiek van alles met mate. Maar ik baal wel van producten met teveel niet natuurlijke toevoegingen zoals kleurstoffen, zout en suiker. Gelukkig is de markt hier wel in aan het veranderen. Want je kunt heel veel zelf maken: Check de site van Geertje. Maar toetjes als vla en kwark daar begin ik niet aan. Die basis haal ik toch graag gewoon uit de supermarkt.

Optimel

Zo heeft ook Optimel het recept aangepast. Zoals ze zelf schrijven: Minder ingrediënten meer smaak.

Zo bevat Optimel drinkyoghurt geen kleurstoffen meer, alleen nog vruchtensappen van de naamgevende vrucht, en meer mildere magere yoghurt, van nature een bron van eiwit en calcium. Daardoor smaakt Optimel drinkyoghurt nog frisser. Maar ook de andere productgroepen van Optimel zoals kwark, Griekse stijl yoghurt, yoghurt en vla zijn verbeterd. Wat niet veranderd is: alle Optimel-producten bevatten nog steeds nul procent vet en geen toegevoegde suikers.
Met de aanpassingen aan het Optimel assortiment zet moederbedrijf FrieslandCampina een grote stap binnen de ambitie puurdere producten aan te bieden. FrieslandCampina wil de komende jaren grote stappen maken op het gebied van minder ‘onnodige’ ingrediënten en suikerreductie en wil daarmee inspelen op de behoeften van haar bewuste consumenten.

Nu had ik natuurlijk de oude en nieuwe verpakking naast elkaar kunnen leggen en de verschillen bekijken, maar dat is mij gewoon te veel werk. En ik ben geen suikernazi. Maar ik ben wel heel blij met deze keuze van Optimel. Het gemak en dan ook gezonder, dan de afgelopen jaren. Daar zijn we zeker aan toe.Optimel #voeltgoed

Pakket

Om deze gezondere keuze te mogen vieren, kregen wij een verpakking van Optimel toegestuurd. Wij kregen een mooi pakket, met daarin allerlei leuks. Hoewel alleen het uitpakken al, super leuk was volgens de kinderen. Zo spannend wat erin zit…..

Optimel #voeltgoedNaast een verpakking Magere kwark, met magere yoghurt met aarbei, was het pakket gevuld met vers fruit,een bakje, receptenkaarten (het water loopt je zelfs in de mond als je niet van melkproducten houdt) en de gouden lepel!Optimel #voeltgoedEen gepersonaliseerde jar voor smoothiesOptimel #voeltgoeden een receptenboekje met pen.

Helaas was de postbode bij ons niet voorzichtig genoeg geweest, want het bakje heeft niet heel onze voordeur gehaald. Maar hij was wel goed koel verstuurd. Wel prettig voor de kwark en het fruit.

Proeven

Natuurlijk moet er ook gekeurd worden. Hoe smaakt het? Is het vernieuwde recept net zo lekker als voorheen?
Ja dat is het! Ik heb zelf ook even geproefd om een mening te vormen. En voor halfvolle kwark en yoghurt vind ik het verrassend romig. De smaak is ook prima. De kinderen hebben er echt van gesmuld. Prima keuze dus om minder suiker toe te voegen. Hier is het (gelukkig) niet gemist.

NB. Dit artikel bevat opgestuurde producten.

Reactie plaatsen