27 april 2016 
1 min. leestijd

Activia fruit fusion bosbessen en acai bes

Ik vertelde vorige week al dat we de Activia met Framboos en Lychee hadden getest. Een paar dagen later was het de beurt aan de andere smaak. Bosbessen en Acai bessen. Ik dacht altijd dat je dat uitsprak als Aakaai bessen, maar op de reclame hoorde ik dat het Asaai bessen zijn. Maar dat verandert voor mij niets aan de smaak.

Activia yoghurt

Na de succesvolle smaaktest van de andere smaak, werd er dubbel enthousiast gereageerd toen deze bakjes op tafel kwamen. Natuurlijk moest deze test anders verlopen. Omdat het fruit in een laagje op de bodem ligt, bedacht manlief dat hij vandaag ging proberen het alvast vooraf door elkaar te schudden. Na lang en hard schudden, was het resultaat niet als gewenst. Het laat zich niet makkelijk door elkaar schudden. Met een lepel roeren gaat makkelijker. Natuurlijk probeerde A het ook. Zij hield het wel iets langer vol dan haar vader, en was zelf wel tevreden over het resultaat van haar inspanningen. Maar echt door elkaar is het niet makkelijk te krijgen.

Bossenbessen/Acaibes

Activia Fruit Fusion Bosbes Acaibes
Hoe smaakt het? De belangrijkste vraag natuurlijk. Het viel mij op dat ik de yoghurt minder zoet vond dan in de andere versie. Meer een frisse yoghurt smaak en wat mij betreft dus lekkerder. Maar het gaat toch vooral om het fruit. De blauw/paarse kleur is prachtig. Maar de smaak valt eerlijk gezegd wat tegen. Eigenlijk proefde ik er weinig van. Ja het was zoeter, maar ik had niet het idee dat ik iets van bessen aan het eten was. Dat viel dus een beetje tegen.

Conclusie

Wij zijn geen fan geworden van deze smaak. Leuk om te proberen en ondanks de aantrekkelijke uitstraling en het gebruik van de gezonde bessen zouden we nu we het geproefd hebben deze smaak niet meer meenemen uit de winkel. Te weinig smaaksensatie. En wij zien zo’n klein bakje yoghurt dus echt als een speciaal toetje, een verwennerij. En dan moet daar een voor ons een echte smaaksensatie bijhoren. Dus we kopen wellicht de Framboos/Lychee smaak nog wel een keer, maar deze laten we voortaan staan.Activia Fruit Fusion Bosbes Acaibes

Eet jij wel eens zo’n bakje met yoghurt?

Rika Koper van Norden
Door

Rika Koper van Norden

op 27 Apr 2016

Ik vind hem wel erg lekker die met de bessen wel erg prijzig voor 4 van die kleine bakje

Marijke
Door

Marijke

op 27 Apr 2016

Ja ook dat is zeker waar. Ze zijn inderdaad duur

Isobel Atley
Door

Isobel Atley

op 02 May 2017

Ik vindt vervelend dat de activia bosbessen fusion niet meer te koop in de supermarkt zijn

Marijke
Door

Marijke

op 02 May 2017

Ja jammer hè!

Reactie plaatsen