19 april 2016 
2 min. leestijd

Activia Fruit fusion framboos lychee

Het gebeurt niet heel vaak, maar zo af en toe heb ik wel eens geluk met het Testpanel. Deze keer deed ik mee om 2 nieuwe smaken van Activia te testen. Direct ook leuk dus om jullie over deze nieuwe smaken te vertellen. Ik zag namelijk ook al een reclame voorbij komen van deze smaken. Dus ze zijn al te koop.

Activia yoghurt

Ik ben zelf nooit zo’n fan van yoghurt of andere melkproducten. Ondanks de schijf van 5, heb ik al jaren de overtuiging dat melk vooral voor kleine kinderen en kalfjes is. Heel af en toe vind ik het wel lekker, maar dan moet het wel een vol product zijn. Vol in de zin van vet. Als ik dan een melkproduct eet, moet het echt zijn en geen waterige substantie. En sorry, meestal vind ik Activia ook waterig. Maar goed, het draait hier in huis niet alleen om mij. Ik heb nog 2 kalfjes, en een man die juist niet van de volvette melkproducten houdt, maar juist van de halfvolle. Dus ik meldde me aan.
En ik had geluk, er werden 2 nieuwe smaken opgestuurd.

Yoghurt in bakjes

De eerste 4 bakjes die we probeerden waren van de smaak Framboos/Lychee. De kinderen waren al helemaal blij. Yoghurt dat niet uit een standaard literpak komt, maar uit een klein bakje, is per definitie goed. Waarom? Volgens mij krijgen ze er minder van, nemen we ook van de literpakken altijd lekkere smaken en niet alleen maar “gewone” yoghurt, maar bakjes zijn leuk!

Framboos/Lychee

Activia Fruit fusion Framboos Lychee
Het eerste dat opvalt aan de bakjes is dat ze er zo leuk uit zien. Op de bodem van het bakje ligt een roze laag onder de witte laag yoghurt. Dat toont mooi. Na het openen wordt er voorzichtig geproefd. Eerst alleen de yoghurt van het dekseltje. Aflikken maar! En dan voorzichtig een hapje. Natuurlijk wordt er daarna zo snel mogelijk naar beneden gelepeld. Even op zoek naar het roze. Waarna het er kunstig wordt door gelepeld. Te veel roeren is ook zonde.

Hoe smaakt het?

.
De smaak van de yoghurt zelf is zoet, erg zoet. Een blik op de voedingsinformatie leert me, zover mijn spaans het toelaat dat er veel suiker in zit. Terwijl wij toch een wat zuurdere smaak verwachtte bij de yoghurt.

De rode substantie is de vruchtensmaak. Ik moet zeggen, Framboos en Lychee is een prima combinatie. Lychee proef je er iets bovenuit, maar dat is prima. Zo zijn de smaken wel goed te onderscheiden.

Conclusie

Sorry, we eten eerst even snel deze bakjes leeg. Ondanks dat er naar mijn smaak iets te veel suiker in zit. Waarom eigenlijk? Ze zijn dus wel heel lekker. Wij zouden dit ook zeker zelf kopen. Voor af en toe, voor een bijzonder moment. Zelfs voor mij, ik vond het echt geen waterige yoghurt. De hoeveelheid suiker vertelt mij wel, dat we toch ook regelmatig een literpak yoghurt kopen. Toch een beetje gezonder, zonder al die suiker.Aflikken

Binnenkort vertellen we ook wat we van de andere smaak vonden die we toegestuurd kregen.

Eet jij wel eens zo’n bakje met yoghurt?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 19 Apr 2016

Balen dat er zoveel suiker in zit. Daar zou ik ook op afhaken.

Marijke
Door

Marijke

op 19 Apr 2016

Ja belachelijk eigenlijk toch?

Reactie plaatsen