09 april 2017 
in Review
2 min. leestijd

Kinderthee

T is weer helemaal blij. Er is weer een doosje voor hem. Wat een goede zet om hem op te geven voor het testpanel van Cupkes. Hij wordt niet alleen blij van de thee, maar ook van de post. Win-win 😉 Maar spannend, weer een nieuwe kinderthee in het assortiment, of zou deze thee nu tegenvallen?

Openen van de verpakking

Kinderthee post
“Hmmm, maar wel een beetje zuur.” Dat waren de eerste woorden van T. Klopt, hij ruikt heel sterk naar de grapefruit die in de thee zit.
Samen gooien we wat thee op een wit blaadje. Wat zit er allemaal in. Geen thee in elk geval. Die kunnen we niet vinden.
Maar we herkennen wel andere stukjes. Stukjes appel bijvoorbeeld. En mooie blauwe stukjes. Mama herkent ook stukje dadel en vijg. Oh die laatste moeten wat anders zijn, want volgens de verpakking zit dat er niet in. Wat zit er dan wel in?Kinderthee_naam nog onbekend

Kweepeer, dadels, appel, grapefruit, sinaasappelschilletjes, granaatappel, kardemom, gojibessen, aardbei, aroniabessen, blauwe korenbloem, rozenblaadjes, vlierbes, lavendel, goudsbloem, kaasjeskruid en bleekgele droogbloem.

Oké niet alle ingredienten kennen we, maar dat maakt niet uit, de thee ziet er prachtig uit.

Warm of koud

Warm of koud vroeg ik T. Hij wil hem warm. Tegelijkertijd maken we natuurlijk ook een kan met koude thee, zoals we altijd doen in de koelkast in plaats van de warme thee laten afkoelen. Die is dan voor morgen.Kinderthee testen

Even geduld aub. De thee moet zo’n 15-20 minuten trekken. Best lang, en dan nog heb je weinig kleur. Het voordeel is wel, dat de thee dan al is afgekoeld en dus direct drinkbaar. Er hoeft eigenlijk geen water meer bij. Dat doen we normaal wel, want anders wordt de thee vergeten. Te warme thee drinkt mama wel, maar zowel A als T nog niet.

De test

Ik was bang dat T de thee vanwege de geur niet lekker zou vinden. Maar gelukkig valt de geur weer heel erg mee als de thee klaar is. Veel minder geurig dan in de verpakking. Voor mij wel jammer, ik houd wel van een geurige thee. Maar in het geval van citrus in de thee, is het voor T wel erg fijn. En of het lekker is. Nou en of….
Zijn beker leegt hij dan ook in 1x. Lekker is het oordeel.
Nu benieuwd naar de koude variant morgen.Kinderthee testen_warme thee

De ijsthee

Komt het even goed uit dat we de thee weer mogen testen tijdens de eerste prachtige dagen van dit jaar. Een glas, nou ja flesje ijsthee in plaats van limonade gaat er dan wel in.
T moet ik vaak even aansporen met drinken. Hij drinkt regelmatig te weinig. En ook nu heeft hij eigenlijk geen zin om te drinken.
Maar als ik hem eenmaal zover heb, is het flesje zo leeg. Lekker vond hij het ook, want ik dacht nog een leuke foto te maken van de thee in het flesje, maar helaas….. te laat. Had ik natuurlijk moeten doen voor het aansporen. Domme ik..

De onthulling

En dan het mooiste moment. Wij mogen samen met Cupkes vandaag ook de naam onthullen hier. Deze nieuwe thee heet: Cooly Wooly
En hij is vanaf vandaag te verkrijgen bij Cupkes

Drinken jullie kinderen ook al meer thee?

Reactie plaatsen