Review
Marijke Mulder- de Leur
Review
03/07/2017
2 min
7

Bananenthee

03/07/2017
2 min
7

Door de lekkere kinderthee van onder andere cupkes is T ook overtuigd dat thee lekker is en thee drinken leuk. Vooral nieuwe thee drinken is dan leuk, en als die thee lekker is, dan wil hij graag nog vaker die thee drinken.

En dankzij het testpanellidmaatschap hebben we al een paar mooie smaken in de kast staan. Maar ook “gewone” thee gaat er tegenwoordig goed in. Dus toen de gewone thee op was en we in de supermarkt een nieuw pakje wilde halen, viel zijn oog op iets bijzonders in het theeschap. Iets dat hij nog nooit eerder had gezien.

Nieuwe thee

Natuurlijk was mama snel over te halen. Een nieuwe smaak thee, die willen wij wel proberen. Zeker als de verpakking er zo leuk uit ziet als deze. Alleen mama twijfelde toch echt over de smaak. Bij thee denk ik nu niet direct aan banaan. Dus thee met bananensmaak stond niet boven aan de theebucketlist en eerlijk gezegd leek het me ook helemaal niets.
Maar ja, T was heel enthousiast, en dat leek mij belangrijker dan de bananensmaak deze keer, dus het leuke doosje verdween tussen de boodschappen. Maar niet voor lang natuurlijk.bananenthee_pickwick

Bananenthee

bananenthee_pickwick

Leuk doosje voor de kinderen

Zodra de boodschappen waren opgeruimd moest er natuurlijk thee gezet worden. Bananenthee wel te verstaan. Terwijl het water opstaat, neem ik even de tijd om het doosje te bestuderen. Wat is dit eigenlijk voor thee?
One, two tea Banana is caffeine vrij en 100% natuurlijk staat er in grote letters op de voorkant van het doosje. En op de zijkant zie ik dat het een “special blend for kids” is. Maar dat levert mij nog weinig op, want door de grote dansende banaan (doet me denken aan de banaan van Hyves) had ik al door dat ik zelf niet helemaal in de deze doelgroep val.
De onderkant geeft dan product informatie.

Ingrediënten: citroengras, sinaasappelblaadjes, rooibos, venkel, aroma’s en stukjes banaan (2%)

Ja dat is inderdaad wat ik ruik. Venkel. Deze geur overheerst. Nou niet storend, maar de andere ingrediënten ruik ik niet echt. Ik val altijd wel over het woord aroma’s. Die zijn natuurlijk, want anders staat er niet 100% natuurlijk. Maar wat zijn het dan precies? En waarom zijn ze nodig?

Proeven

Nadat de thee is gezet, kunnen we proeven. De thee is mooi van kleur. Ik heb hem niet te sterk gemaakt. Want stiekem ben ik toch een beetje bang voor de smaak. Ondanks dat ik nu een glas met bananenthee in mijn handen heb, kan ik me er nog slecht iets bij voorstellen.
Maar het valt mee. Eigenlijk is de thee gewoon lekker. Niet te sterk van smaak. Geen overheersende venkel, en ook geen overheersende rooibos. Wederom is Pickwick erin geslaagd om een goed gebalanceerde thee te maken. Smaakt hij nu ook echt naar banaan? Nou een hap banaan smaakt naar banaan. Dit kan ik er echter niet echt associëren met banaan als ik blind moest proeven. Maar aangezien de kinderen dol zijn op banaan, is bananenthee ook direct een hit.bananenthee_pickwick

Andere smaken

In de categorie thee voor kinderen heeft Pickwick niet alleen bananenthee op de markt gebracht, maar ook de smaken Appel en Perzik. Deze smaken vind ik ook gewoon al lekker, dus ik vermoed dat deze in de kinderthee ook heerlijk zullen smaken. Nu alleen nog even op zoek, want net als met de Even… serie, zijn niet alle smaken in mijn supermarkt te verkrijgen.

Ken jij deze nieuwe thee van Pickwick al?

Reacties
Categorieën