20 juli 2017 
in Review
2 min. leestijd

Gember, kaneel en kurkuma thee van Celestial

 

De laatste thee uit de nieuwe Bio serie van Celestial is de gember, kaneel en kurkuma. Onbewust of wellicht toch bewust bewaard tot het laatst? Hij sprak niet zo aan, midden in de zomer. Gember en kaneel klinken mij alleen al warm en winters in de oren. Maar toch hij hoort bij de serie BIO die Celestial enige tijd geleden alweer, uitbracht, dus hij gaat toch mee in deze review.

Geen thee

Ook deze thee is eigenlijk geen thee, er is namelijk helemaal geen thee te vinden in deze infusie. De inhoud van de zakjes bestaat uit gember (40%), kaneel en kurkuma (20%).
Een deel van de ingrediënten komt daardoor wel overeen met de variant van Pickwick Even Opwarmen. Dus in mijn hoofd ben ik direct hiermee aan het vergelijken. Met als grote verschil dat deze voor een belangrijk deel bestaat uit rooibos. Dus toch heel anders zal smaken en er ook anders zal uit zien.Gember en Kurkuma Celestial Seasonings BIO

Thee proeven

Tijdens deze overpeinzingen heeft het water wel gekookt. Dus kunnen we zien of de praktijk klopt met mijn hersenspinsels. Hmmm ja de kaneel overheerst in de geur. Niet zo gek. Kaneel heeft best een sterke geur.
In het kopje ontstaat al snel een wat troebele thee, zodra ik vind dat de thee wel sterk genoeg is. En dat is snel, want ik houd nu eenmaal niet van sterke thee.Gember en Kurkuma Celestial Seasonings BIO
Na de het maken van de foto’s is de thee ook voldoende afgekoeld. En kunnen we hem proeven. En inderdaad, ook nu overheerst de kaneel. Maar toch proef ik ook de gember. Als ik de vergelijking met de Even Opwarmen van Pickwick blijf maken, vind ik de kaneel nu toch wel erg overheersend van smaak. Ik had graag nog iets meer gember willen proeven. De Kurkuma proef ik niet direct terug. En dat vind ik niet zo erg. Die is wat bitter van smaak. Ik ben ook niet dol op rijst gekleurd met kurkuma, dus wel de voordelen voor je gezondheid (ontstekingsremmend) van de kurkuma, maar niet zo zeer de smaak. Al met al vind ik het wel echt een thee voor de winter en de herfst en vooral dus door de hoeveelheid kaneel. Het doosje gaat nog even achterin de kast dus.

Overigens bleef onder in het glas een klein beetje rommel over. Verklaart gelijk het troebele. Er zit wat sediment in de thee, die niet in het zakje blijft zitten. Oké dat is voor mij wel altijd een minpuntje, ik houd niet van dingen in mijn thee. Daarom zit mijn losse thee ook altijd goed verpakt in mijn glas.

Het assortiment biologische Celestial Seasonings Herbal thee

Dit was de laatste in deze serie, de andere uit deze serie van Celestial nog eens nalezen?
Kaneel & Kardemom
Matcha groene thee
Kamille & Lavendel

TypischKim
Door

TypischKim

op 23 Jul 2017

Het merk kende ik al, maar deze thee nog niet. Klinkt wel goed eigenlijk.

Reactie plaatsen