29 juni 2017 
in Review
2 min. leestijd

Celestial Seasonings Organic Matcha Green Tea

Een nieuwe theevariant om te proeven vind ik altijd leuk. Alleen niet altijd lekker. Net als veel mensen heb ik een voorkeur voor bepaalde smaken en groene thee is niet mijn favoriet. Ik vind de thee vaak zwak van smaak en daardoor blijft er alleen maar een licht bitter smaakje hangen. Daarom was ik extra nieuwsgierig naar deze variant van Celestial.

De zakjes

Als ik het doosje open maak zie ik de bekende Celestial zakjes, gevuld met poederig groen en theeblaadjes. Op de binnenkant van het doosje staan aanwijzingen voor het zetten van het perfecte kopje thee. 75 graden Celsius is een must voor een lekker kopje groene thee. Als je het water te heet gebruikt dan word de thee al snel bitter en dat is niet zo lekker. Dan de thee even 2 minuutjes laten trekken. Ik haal het zakje er uit want dat drinkt wat lekkerder maar je kan hem er natuurlijk ook in laten zitten.

organic matcha green tea

In het glas

In mijn glas ontstaat een licht troebele thee met grasgroene kleur. Zowel de troebelheid als de kleur worden voor een groot deel veroorzaakt door de matcha. Nu moet ik bekennen dat ik niet heel goed weet wat matcha precies is. Ik ken het als het poeder van de Japanse theeceremonie. Maar waar het van gemaakt wordt weet ik niet zo goed.

Matcha

Maar zoals altijd is wiki je beste vriend. Wat moesten we ooit toch zonder…..

Matcha is: gestoomde, gedroogd en gemalen groene theebladeren uit Japan. Wel bekend van de Japanse theeceremonie waarbij het poeder met heet water word gemengd en opgeklopt. Puur is matcha bitter van smaak door de grote hoeveelheid chlorofyl. Matcha is rijk aan aminozuren, vitamine en mineralen en bevat net zoals de meeste producten van de theeplant cafeïne.

matcha green tea

Smaak

In deze variant van Celestial is de matcha gemengd met een gewone groene thee in een verhouding 90% groene thee en 10% matcha. Hierdoor krijg dus een sterkere groene theesmaak en een klein beetje troebele thee. En ja verder is het vooral een groene thee met een intensievere smaak.

Geur

De thee heeft een sterkere geur dan ik gewend ben van een groene thee. De geur doet ons denken aan gemaaid gras en gekneusde plantenbladeren. Dat is natuurlijk te verklaren door de grotere hoeveelheid chlorofyl in de matcha.

Hebben jullie wel eens pure matcha-thee gedronken? Ik niet, maar door deze thee ben ik er wel benieuwd naar geworden.

Biologisch

Nog even een kanttekening. Deze thee van Celestial is biologisch. Niet voor iedereen even belangrijk maar zeker wel de moeite waard om te vermelden.

N.B. Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking met Celestial. De mening over het product is mijn eigen mening en niet beïnvloed door de samenwerking.

Gember, kaneel en kurkuma thee van Celestial – Mama's met thee
Door

Gember, kaneel en kurkuma thee van Celestial – Mama's met thee

op 20 Jul 2017

[…] in deze serie, de andere uit deze serie van Celestial nog eens nalezen? Kaneel & Kardemom Matcha groene thee Kamille & […]

Reactie plaatsen