20 januari 2019 
in Tags
1 min. leestijd

Tea Topic #15

Het is weer zondag, dus tijd voor een heerlijke tea topic. Op zondag slapen we altijd heerlijk een beetje uit, geen wekker die afgaat. Tenzij er tennis op het programma staat. Want dan moeten we vaak net zo vroeg op als door de week.  En dat is precies waar deze tea topic over gaat. Opstaan!

Wat is het eerste dat je doet zodra je opstaat?

Tea TopicNu ben ik ’s ochtends eigenlijk gewoon groot fan van mijn bed. Opstaan is niet echt aan mij besteed, voor al niet als het vroeg is en donker, of slecht weer. Dan blijf ik het liefst nog met mijn ogen dicht liggen. Slapen is er dan meestal niet meer bij, maar gewoon een beetje doezelen is heerlijk. Of liggen luisteren naar de geluiden die de kinderen beneden maken, voor ze hun voeten komen warmen in bed. Dat lukt natuurlijk alleen in het weekend, door de week moeten we er gewoon op tijd uit, ontbijten en naar school.

Maar voor deze vraag maakt het niet uit welke dag het is. Of ik nu heb mogen uitslapen of er veel te vroeg uit moet. Het eerste dat ik doe zodra ik opsta is douchen. Even onder heerlijke warme stralen om wakker te worden. Afhankelijk van het tijdstip stiekem nog even met mijn ogen dicht, of gewoon even genieten van een momentje voor mijzelf. Naast een bezoek aan het toilet het enige moment waarop je eigenlijk even alleen bent. Heerlijk. En we weten allemaal, dat zelfs het toilet geen garantie is voor een moment rust.

Pas als ik dan eindelijk onder de douche vandaan komt, beginnen we aan de rest, een kop thee, aankleden, kleding voor T pakken en alle andere actviteiten die er die dag gepland staan.

En wat is het eerste dat jullie doen zodra je opstaat?

Reactie plaatsen