07 oktober 2018 
in Tags
1 min. leestijd

Tea Topic #5

In alle drukte vergeet ik wel eens stil te staan bij wat we hebben. Als ik er al bij stil sta dan is het meestal in de negatieve variant. Wat missen we eigenlijk, wat gaat er niet goed? Wat vinden we niet fijn. Tijd om vandaag even een van de vele zegeningen te tellen die ik toch zeker wel heb. 

Wat is jouw kostbaarste bezit?

Tea Topic
Mijn kostbaarste bezit, dat is een hele makkelijke. Dat zijn de mensen die ik dagelijks om mij heen heb. Mijn gezin. Hoewel ik ze natuurlijk niet echt bezit. En dat maakt dat ik toch niet helemaal tevreden ben met dit antwoord.
Zij zijn wel het allerbelangrijkste in mijn leven.

Daarnaast telt het ook voor mijn gezondheid en natuurlijk voor de gezondheid van mijn gezin. Dat is ook een zegening die ik hier even snel tel. Wij zijn gezond, op een herfstige verhoudheid, hooikoorts en een buikgriepje na. Maar die tellen niet mee. Geen heftige ernstige ziektes of andere gekke dingen. En daar ben ik echt heel dankbaar voor. Maar wederom het is niet iets wat je echt bezit.

Heb ik dan wel een echt bezit wat ik hier in zou moeten tellen? Mijn sieraden? Zijn zeker belangrijk, met name de emotionele waarde. Aan de meeste zit namelijk een verhaal. Trouwring, een armbandje, horloge en mijn ketting. Ik draag de meeste ook dagelijks.
Mijn huis vind ik ook een kostbaar bezit. Het kost ook letterlijk veel geld, maar het is niet alleen een huis, maar een thuis. En wellicht is dat dan toch mijn kostbaarste bezit. Een thuis. Een plek waar je je veilig, fijn en geborgen voelt. Dat is een heel kostbaar bezit.

Wat is jouw kostbaarste bezit?

Reactie plaatsen