28 oktober 2018 
in Tags
1 min. leestijd

Tea Topic #8

Vannacht is de wintertijd ingegaan. Lekker een uurtje langer slapen in de ochtend. Of juist extreem vroeg wakker zijn. De een is dol op de wintertijd en de ander heeft liever de zomertijd. Met de afschaffing van de zomertijd, de wintertijd is vooralsnog de officiele tijd, voor de boeg hebben we hier thuis wel discussies over. Welke tijd is bij jou favoriet?
In het verlengde hiervan ligt de vraag van de tea topic van deze week.

Ben jij een ochtend- of een avondmens?

Tea Topic_avondmens

Ik ben echt een avondmens. Wat mij betreft mag de dag pas zo rond 9:30 uur beginnen en dan ga ik wel rond een uur of 3 naar bed. Heerlijk. Helaas heeft de wereld besloten dat de dag wat eerder moet beginnen en moet ik mij daarop aanpassen. Dus dat betekent toch echt rond 1 uur gaan slapen en zo rond half 8 opstaan. Maar ik kan wel genieten van het weekend, dan mag ik lekker wat langer blijven liggen.

Maar helaas is dat ook niet helemaal waar. R is een ochtendmens en T ook. Dus die beginnen al wat eerder met de dag. Vaak in bed. Dus ik lig dan met mijn ogen dicht gezellig te luisteren naar hen. A begint al een beter ritme te krijgen. Zij is denk ik ook het meest een avondmens, en kan dan ook al heerlijk lang in bed blijven liggen. Daarbij heeft zij ook niet meer echt de behoefte om bij ons in bed te kruipen.

En waarom we dan een discussie kunnen hebben over de winter en de zomertijd?
Nou R als ochtendmens houdt graag de wintertijd. Hij moet er niet aan denken dat het in de ochtend lang donker blijft. Terwijl ik echt geniet als de zomertijd weer ingaat en je eindelijk ’s avonds weer wat kan doen, omdat het langer licht blijft.
Heb ik veel meer aan dan ’s ochtends. Zeker in de winter, mag het lang donker zijn ’s ochtends. Dan doe je toch niets in de tuin. Terwijl het in het voorjaar heerlijk is om juist in de tuin te werken als het weer wat langer licht is.

En ben jij een avond- of een ochtendmens? En heeft dit ook invloed op je voorkeur voor de winter- of zomertijd?

Reactie plaatsen