26 september 2015 
1 min. leestijd

Mama wil ook weekend!

Zaterdag of zondagochtend, kies maar. In elk geval is het weekend. Geen wekker en lekker nog even rustig aan de dag starten. Heerlijk he! Het klinkt echt zo heerlijk, maar soms….
Ja soms verlang ik naar de tijd dat we nog geen kinderen hadden. En we naar elkaar uitspraken, de ochtenden met de kinderen zijn voor hem (ochtendmens) en de late diensten zijn voor mij (avondmens). Hoe perfect kun je het regelen?
Oké dat was flink onderschat, want het werkt niet helemaal zo.
En nu ben ik ook nog eens fulltime mama! Help ik wil weekend!

Rustig wakker worden

Wij hebben een enorm bed, 200×200 (centimeters hoor, maar toch zo groot dat je ook dwars kan liggen), maar de beste plek in het bed is duidelijk de mijne. Mijn 3 bedgenoten (bek)vechten om een plek naast mij.
Weg rust. Dus in plaats van in alle rust nog wat gezellig allemaal dutten in bed, besluit ik het strijdtoneel te verlaten, want van rustig wakker worden in het weekend is geen sprake….Terugblik_8 uitslapen

Mijn privé Spa

Weekend en ik sta om 9 uur al onder de douche. Zou ik hier vroeger van gebaald hebben, nu geniet ik van de rust en de hete stralen. Ogen even dicht en genieten van dit heerlijke moment. Ik twijfel zelfs nog, zal ik het bad niet gewoon lekker aanzetten in plaats van de douche?
Hier maakte in een grove fout, net als ik denk hier heerlijk relaxte me-time gevonden te hebben, gaat de badkamerdeur open. Ben ik toch echt vergeten mezelf op te sluiten. Hoe dom kun je zijn?
Wat betreft de insluipers in de badkamer, 2 besloten er dat er niets leukers is dan samen met mij onder de douche te staan. Jep, de douche moet koud, want ik douche als enige heet. En de ruimte om mij heen, wordt wederom ingenomen.

Een nieuwe dag

Dus noodgedwongen begin ik aan de nieuwe dag als mama. Maar ach wat houd ik toch van mijn 3 schatten. Maar wanneer realiseren ze zich dat mama ook soms heel even, echt gewoon een uurtje heel blij is, als ze zich met zijn drieën vermaken op een willekeurige ochtend in het weekend. En ik? Ik geniet dan in mijn eigen ruime bed van het gezellige geluid dat er van beneden klinkt, en sta de rest van de week weer voor iedereen klaar.

O en het goede nieuws, er staat als ik beneden kom wel altijd een kop thee voor me klaar, en vaak ook ontbijt. Dus…..neem het klagen rustig met een korreltje zout.

Hebben jullie ook wel eens wensen voor het weekend?

Hanneke
Door

Hanneke

op 26 Sep 2015

Misschien moeten wij een weekeinde ruilen.nde mijne liggen zo lang in bed dat ze moeten haasten om ergens om 12:15 te zijn. Maar ik heb wel een hond dus sta standaard om 9:00 buiten mijn bed om hem uit te laten. 9:00 is voor mij dus uitslapen!

dochterlief
Door

dochterlief

op 26 Sep 2015

Hier 1 dochter, maar die wil überhaupt niet bij ons als ze wakker is maar meteen naar beneden, ontbijten en spelen. Niks nog even blijven liggen. Dat de badkamer niet meer veilig is herken ik dan weer wel.

Marijke
Door

Marijke

op 26 Sep 2015

O dan liever toch even blijven liggen ?. Het is ook best gezellig namelijk.

marjons
Door

marjons

op 26 Sep 2015

Wel lief dat ze thee en ontbijt klaar zetten. Meestal is het zo dat ik op zaterdag blijf liggen tot max 9.00. (normaal sta ik 6.30-7.00 op). Zondag blijft vriendlief wat langer liggen tot max 10.00 (staat normaal 4.30 op!) Maar vaak hier ook eerst even de kinderen in bed, knuffel bij mama en papa oftewel mama naar het randje van het bed duwen.

Marijke
Door

Marijke

op 26 Sep 2015

Haha mama's zijn gedoemd tot het randje van het bed. Wel lekker dat jullie om en om blijven liggen. Werkt hier niet. De oudste blijft dan ook en de jongste hobbelt dan heen en weer. Springt dan helemaal steeds op en af. Pff 4.30 opstaan. Midden in de nacht is dat nog voor mij hoor

Reactie plaatsen