04 november 2018 
in Tags
1 min. leestijd

Tea Topic #9

Al tikkende zit ik te denken aan het antwoord op de vraag van de tea topic van deze week. Heel diep moet ik graven in mijn herinneringen, terug naar de tijd van voor het internet en de computer en de what’s app. Als je kijkt op wereldgeschiedenis niveau is het nog maar heel kort geleden, maar het voelt al als erg lang geleden. De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven.

Wanneer heb je voor het laatst een brief met de hand geschreven?

Tea Topic
Vroeger schreef ik wel veel. Ehh ook al veel. Ik had een dagboek, schreef verhalen en had meerdere penvriendinnen. Dus ik schreef ook echt wel brieven. Ook op vakanties heb ik een paar keer een verslag in briefvorm aan een aantal vriendinnen en later aan R geschreven. Genoeg brieven geschreven dus.
Maar wanneer was dan de laatste keer dat ik een brief met de hand heb geschreven?
Vanaf de komst van de e-mail is het brieven schrijven, voor zover de penvriendinnen stand hebben gehouden, ook voorbij met de handgeschreven brief. In mijn geval is dat denk ik eind jaren 90 geweest.
Ik stopte rond die tijd ook met het schrijven met veel penvriendinnen. Helaas in sommige gevallen. Een aantal heb ik nu wel als vriend op Facebook, zodat we wel een kijkje in elkaars leven kunnen nemen. En dat is best leuk en over het algemeen ook genoeg.
De charme van het brieven schrijven is met de komst van social media wel een beetje verdwenen. Een brief is namelijk best langzaam en altijd oud nieuws….

Ook de kleine briefjes die je vroeger op tafel legde om te vertellen waar je was, of waarom je weg was, hebben het leven gelaten. What’s app is namelijk ook hier heel handig voor. Dus ook deze kan ik niet meer inbrengen.

En wanneer heb jij voor het laatst een brief met de hand geschreven?

Reactie plaatsen