14 oktober 2018 
in Tags
1 min. leestijd

Tea Topic #6

Het is weer zondag, dus tijd voor een nieuwe tea topic. Deze keer duiken we het verleden in. Terug naar de kindertijd deze keer. Want zijn de dromen die we als kind hadden ook uitgekomen? Hier toch niet helemaal, en stiekem is dat denk ik ook niet zo erg.

Wat was als kind jouw droombaan?

Tea Topic
Lange tijd heb ik geroepen dat ik wel astronaut wilde worden. Ik vind de sterren en het heelal al van jongs af aan fascinerend. En om dan met een raket, of de toendertijd hippe spaceshuttle de ruimte in te gaan dat leek me wel wat.

Al snel werd me duidelijk dat astronaut worden niet voor mij is weggelegd. Zodra ik aan enige G krachten wordt blootgesteld, kan mijn evenwichtsorgaan dat niet goed hebben. Al in een auto, of op een schommel word ik enorm misselijk. Laat staan in een raket of een space shuttle. Om maar niet te spreken van de gewichtsloosheid vermoedelijk.
Daarom dacht ik toen wel professor in de sterrenkunde te willen worden. Toch bezig met de ruimte en dan wel veilig vanaf de grond. Maar natuurkunde bleek toch ook niet helemaal een vak waar ik extra energie in wilde steken om er beter in te worden. En sterrenkunde is toch wel erg saai. Veel natuurkundige berekeningen. Hmmm toch niet helemaal mijn ding, kwam ik gelukkig wel erg op tijd achter.

En ergens in mijn achterhoofd zat ook altijd wel een stemmetje dat ik juf wilde worden. Een goede ehhh derde keuze. Klinkt toch wel als een beetje jammer, maar natuurlijk was het geen echte derde keuze. Maar eerder een realistische keuze. En het is dan ook niet gek dat ik dit na een tijd in het bedrijfsleven te hebben gewerkt met veel plezier wel weer erbij heb opgepakt.

Wat was jouw droombaan als kind?

Reactie plaatsen