12 maart 2015 
in Mama
1 min. leestijd

Later als ik groot ben...

Ken je dat lied nog van de miniplaybackshow van vroeger? ” Later als ik groot ben, word ik ook een ster”
Mini-Playback Show- Later als ik groot ben

Iets met sterren

Ik was nooit van plan om een ster te worden, nee mijn grote droom lag op een heel ander vlak. Het ligt wel in het verlengde van de sterren, maar dan andere sterren. Ja ooit dacht ik of professor in de sterrenkunde te willen worden, of astronaut. Sterren en ruimtevaart vond ik echt geweldig.

Ruimteproject

Voor de voorjaarsvakantie had A een project over de ruimte. Alles kwam voorbij, ruimtevaart, planeten, sterren en ufo’s. In de klas hebben ze zelfs een heel ISS nagebouwd. Deze hangt ook midden in de school. En natuurlijk hebben ze een raket gelanceerd:

en

Space Expo

Als afsluiting van het project zijn ze met de klas naar Space Expo in Noordwijk geweest.
Ondanks mijn eigen vroegere fascinatie voor sterren en ruimtevaart was ik er nog nooit geweest. Was daarom heel leuk dat ik de mogelijkheid had om met de klas van A er heen te gaan.

Eerst kregen we een rondleiding en daarna mochten we vrij rondlopen. Niet alleen de kinderen vonden het een indrukwekkende ervaring, maar ik ook. Een capsule waarmee astronauten op aarde zijn teruggekeerd, een stukje raket, een maanlandschap met Neill Armstrong op de maan. En een stuk ISS, om direct te ervaren hoe klein het is.Later als ik groot ben_spaceexpo

Ruimtekriebels

Ik zou het nog steeds geweldig vinden om de ruimte in te gaan. De aarde te bekijken vanaf enorme hoogte. Helaas is dat niet voor mij weggelegd.
1. Ik word al misselijk in een auto. laat staan wat gewichtloosheid en de enorme krachten in zo’n raket met me doen. Nee ik denk dat ik me uiteindelijk heel ongelukkig zou voelen.
2. Ik heb geen technische of wetenschappelijke opleiding gedaan.
3. Ik zou inmiddels niet meer durven en ook zeker niet meer zo lang van huis willen zijn.

Uiteindelijk werd ik dus juf, en daarna werkte ik gewoon op een kantoor. En nu in de ww zie ik geen carrière switch meer voor me richting de sterren….

Wat was vroeger jouw droombaan?

koperdeleur
Door

koperdeleur

op 12 Mar 2015

Volgens mij heb ik altijd zuster willen worden in het ziekenhuis. Nu heb ik wel eens spijt, niet vanwege het werk dat vind ik echt leuk, maar wel vanwege de werktijden. Achteraf was juf voor mij misschien ook wel leuk geweest.

Liebster award | MMopvrijdag
Door

Liebster award | MMopvrijdag

op 15 Mar 2015

[…] met groep 4 mee op excursie. En daardoor kwam mijn oude droom weer even tot leven. Je leest het in Later als ik groot ben 2. Voor wat kunnen we jou ‘s nachts wakker maken? Niet!!!! Ik ben een avondmens dus ga laat […]

zomijntje
Door

zomijntje

op 15 Mar 2015

Wat leuk om te lezen zeg. En wat een stoer project zo met de klas. Kicken dat de raket het ook echt deed! ^_~ Mijn allereerste wens voor al droombaan was: Als klein meisje was om stewardess te worden met zo'n mooi blauw pakje aan. Toen ik groter werd veranderde dit in zangeres / actrice en heb ik ook even op de theaterschool gezeten..in een bandje gespeeld..toen de echte definitieve schoolkeuzes moesten worden gemaakt moest ik voor zekerheid kiezen van mijn ouders..en werd het De Berkhoff in Amsterdam: school voor brood en banketbakkers. Die opleiding volgde ik daar met succes en ook koken en serveren. Uiteindelijk heb ik véél in de horeca gewerkt en heel even ertussenuit op kantoor voor een paar jaar en toen werd ik huismams... en dat ben ik alweer bijna 7 jaar.. Nu aan 't einde van 't jaar "mag" ik weer gaan werken want de kleinste gaat dan ook naar de grote kindjes -school. En die toekomst is nog onbekend...geen idee wat ik moet/ zal gaan doen..alles ligt nog open. ^_^ Lieve Marijke ik wens jou heel veel succes met jouw blog én thuis met de kids <--want dat is al een baan op zich vind ik vaak. Groetjes en Liefs, Mijntje

Mama Marijke
Door

Mama Marijke

op 15 Mar 2015

Wat leuk om te lezen wat jij later wilde worden! En hoe het gelopen is! Ik ben ook benieuwd wat je straks gaat doen. Ik hou het in de gaten!

Reactie plaatsen