01 april 2015 
in Nieuws
1 min. leestijd

1 april grappen

Vandaag is het 1 april. Vroeger thuis was mijn vader altijd in staat om “goede” grappen uit te halen. Zijn grappen waren dan misschien niet altijd origineel, maar hij kon ze altijd zo goed brengen, dat je er altijd in trapte.

Ook nog in mijn geheugen zijn de grappen van het jeugdjournaal. Het jeugdjournaal zelf zette er een aantal op een rijtje.

Jeugdjournaal

Van een ontsnapte aap op de Eifeltoren, spaghettibomen en vliegende pinguïns naar hun eigen grappen. Het jeugdjournaal maakte er een leuk kort filmpje van.
http://jeugdjournaal.nl/embed/?id=v:630518
Wat dacht je van een luizenaap op school in plaats van een luizenmoeder. Of het eten van walvisvlees. Ja sommige grappen zijn altijd best op het randje. Denk bijvoorbeeld maar aan dat het jeugdjournaal bekend maakte dat ze voortaan alleen nog maar mannen wilden als presentator. Want vrouwen worden zwanger, en dan moet je een vervanger regelen. Tja….. maar wat ze ermee wel bereikten, was dat iedereen er over praat en de grap daardoor geslaagd was. En natuurlijk even aandacht voor de onderwerpen, want op het randje of niet, het gebeurt natuurlijk (helaas) nog steeds. Walvisvangst en discriminatie van vrouwen bedoel ik dan hè….1 april

Zelf nog op zoek naar een last minute goede grap?

Er zijn behoorlijk flauwe grappen te vinden op internet als inspiratie.

Ik zet er een paar voor je op een rij:
1. Je veter is los……
2. Er zit poep onder je schoen….
3. Een ei bij het ontbijt. En dan een
omgekeerde lege dop in het eierdopje zetten. Als ze hem dan pakken…..
4. Een lege pen, of een foppen neerleggen voor de meester of juf. Natuurlijk even vragen om iets op te laten schrijven…..
5. Laat alle kinderen in de klas een wc-rol meenemen naar school. De school heeft immers geen geld meer voor papier op het toilet…
6. De knoppen van de computermuis verkeerd om instellen….

Geslaagde grap

Bedenk van te voren even goed hoe je de grap moet brengen. De eerste kan je natuurlijk terloops even melden, of er een groot drama van maken. Hè gatver, o nee, een heel spoor door mijn huis, er zit….. goed dit gaat over de poep natuurlijk.
Hoe serieuzer je het weet te brengen, zonder al heel hard te moeten lachen, hoe groter de kans is, dat je slachtoffer erin trapt. En hoe harder je naderhand kunt lachen. De moeite waard dus om nog even heel hard je best te doen om je lachen in te houden.

Wat vind jij de beste 1 april grap?

Reactie plaatsen