21 mei 2015 
2 min. leestijd

De dagelijkse slalom

Het is een van mijn grootste irritaties: Hondenpoep! Bah wat is dat vies, met name als het onder je schoen zit. En wat vreselijk om schoon te maken. En dat is me toch al een flink aantal keer overkomen, vooral bij de schoenen van A! Bah! Helaas worden we er dagelijks mee geconfronteerd, een rondje slalom om de poep…

Honden

Begrijp me goed, ik ben dol op honden. Op de meeste honden dan. Er zijn ook best een paar ongezellige exemplaren, maar de meeste honden zijn leuk. Ik heb wel de voorkeur voor sommige hondensoorten zoals een border collie. Actief, speels en leuk om te zien. Minder favoriet de kleinere exemplaren, niets persoonlijks hoor, gewoon voorkeur.

Iedereen poept

Ik haat de poep van de honden. Niet de schuld van de hond. Die moet ook gewoon, net als jij en ik. Alleen gaan wij naar het toilet en heeft hooguit degene na je er wat last van de stank. Maar sommige honden worden gedwongen hun ontlasting lopend op de stoep te doen. Eigenlijk is het gewoon zielig voor de hond. Zijn eigenaar zit heerlijk met een krantje op de pot en de hond moet al lopend zijn poep op een zeer onprettige plek neerleggen. En niet eenmalig, nee zeer regelmatig.Hondenpoep

Helaas kan ik de hond niet helpen, ik word namelijk alleen geconfronteerd met de gevolgen. Elke dag als we naar school lopen, komen we er langs. De plek waar de hond, ik denk van gemiddelde afmeting, gedwongen wordt al lopend te ontlasten. Van de schoolgaande kinderen en begeleidende ouders vraagt dat grote oplettendheid. De hele stoep ligt namelijk vol, vol met poep van steeds diezelfde hond (denk ik). Vaak is de poep platgestampt of gereden. En ook onze kinderwagen heeft wel eens vieze wielen gehad. Maar we worden wel heel goed in de slalom.

De eigenaar

En de eigenaar heeft zo’n haast om het rondje met de hond te lopen, dat de hond in kwestie niet even rustig op het grasveld mag zitten, maar lopend zijn behoefte te doen. En natuurlijk ruimt de eigenaar het niet op. Waarom? Ik ben bang dat hij daar ook geen tijd voor heeft. Want anders laat je je hond toch op een betere plek poepen? Helaas heeft hij ook niet de mogelijkheid in zijn vreselijke haast om een zakje te gebruiken en de poep in de daarvoor bestemde bakken te deponeren. Ja dat kost natuurlijk kostbare tijd….

Of zou het hier om een vreselijk vies persoon gaan? Of misschien iemand die elke dag zoveel last heeft van de schoolgaande kinderen en er plezier in heeft als er een kind door de poep fietst of loopt?
Voor mij is het onbegrijpelijk. Lieve hondenbezitters, neem je viervoeter mee naar een plek waar het dier zijn behoefte rustig kan doen, en waar je medebewoners van de buurt geen overlast ervaren van je hond. Er zijn genoeg mogelijkheden om je overlast te beperken.
En geloof me, ik had het u ook persoonlijk verteld, als wij elkaar eens zouden treffen tijdens mijn dagelijkse wandelingen langs de poep van uw hond.

Ruim jij de poep van je hond wel altijd netjes op?

koperdeleur
Door

koperdeleur

op 21 May 2015

Nee niet altijd. Wel als het op een plek ligt waar kinderen spelen of vlak langs de randen van de wandelpaden. Mijne heeft echter de neiging om tussen de brandnetels van een meter hoog of langs de slootrand met ongemaakd gras te gaan zitten. Niet alleen vind ik de onderneming van het zoeken van de juiste drol op dat moment onmogelijk door de hoogtes van de planten het is ook nog eens gevaarlijk.

Marijke
Door

Marijke

op 25 May 2015

Haha maar daar lopen wij ook niet. Dus dat snap ik wel. Jouw hond mag van jou niet op de stoep poepen voor school ;)

Themommydiaries
Door

Themommydiaries

op 21 May 2015

Dat is dit nou net tijdens mijn ontbijt moet lezen! Haha! Maar erg herkenbaar, hier ligt ondanks de vele uitlaatveldjes, de stoep en weg constant vol. Heb er ook al meerdere keren over geklaagd bij de gemeente en als ik het zie, zeg ik er ook wat van. Het allerergste vind ik trouwens dat hier tegenover in het hofje mensen hun hond in de speeltuin hun behoefte laten doen en zelf mooi bij de deur blijven staan. Ontzettend smerig en gewoon lui!

Reactie plaatsen