17 juli 2015 
3 min. leestijd

Een nieuw gezin

Vandaag is het exact 8 jaar geleden dat onze oudste werd geboren. Zij is toch mooi degene die ons papa en mama heeft gemaakt. En waardoor wij nu een gezinnetje vormen. Ik weet nog precies hoe deze dag verliep. Ik denk dat deze dag altijd een bijzondere dag zal blijven in mijn eigen herinneringen. A zelf vind de dag ook bijzonder. Ze weet dit jaar precies over hoeveel nachten en dagen ze jarig is. Ze is al weken bezig met de cadeaus die ze wil krijgen, of eigenlijk kopen van al het geld dat er gevraagd wordt. Zo beleven we allemaal deze bijzondere dag steeds opnieuw. Speciaal voor vandaag dan ook even het verhaal van 8 jaar geleden uit de oude doos.

17-07-2007 om 18:34 uur

Dit zijn de datum en de tijd waarop onze dochter A is geboren. Als je geen behoefte hebt aan het hele bevallingsverhaal, dan moet je vanaf hier vooral niet verder lezen! ’s Ochtends om 9.30 uur braken de vliezen toen ik onder de douche vandaan kwam. De nacht was wel een beetje onrustig verlopen, maar er was nog geen sprake van heftige weeën. De verloskundige gebeld en R, want het vruchtwater was niet helemaal helder van kleur, maar ook niet echt bruin of groen. De verloskundige heeft ons vervolgens toch doorgestuurd naar het ziekenhuis omdat er misschien toch een heeel klein beetje poep in het vruchtwater zou zitten. Inmiddels kwamen de weeën ook op gang en in de auto had ik al weeën om de drie á vier minuten die een minuut aanhielden.

In het ziekenhuis

In het ziekenhuis gekomen bleek dat ik al bijna twee cm ontsluiting had en dat ook zij twijfelden of er in het vruchtwater was gepoept. Om 12 uur besloten ze me daar toch maar te houden aangezien ik zeer regelmatige weeën had en anders- omdat ik toch poliklinisch wilde bevallen- als ik thuis zou komen waarschijnlijk gelijk weer terug zou kunnen, omdat ik dan voldoende ontsluiting zou hebben om weer te kunnen terugkeren naar het ziekenhuis. Yeah right. Nou ik vond het prima, want heen en weer in de auto vond ik inderdaad niet een erg fijn plan.

Rugweeën

Van de periode in de middag kan ik me weinig meer herinneren. Ik weet wel dat we de tv in de verloskamer hadden aangezet en dat de tourrenners het ook zwaar hadden op een berg. Maar meer dan een paar fietsen heb ik niet gezien. De mooie plaatjes van Frankrijk zijn geheel aan me voorbij gegaan. Wel werden de weeën steeds zwaarder ze zaten voornamelijk op mijn rug, wat dus veel meer zeer doet -vind ik- dan buikweeën, want die paar buikweeën waren prima weg te zuchten en te puffen, maar de rugweeën deden echt heel erg zeer.
Werkelijk geen idee meer wanneer, maar wilde ik echt iets hebben tegen de pijn. “Mevrouw wilt u een ruggenprik of iets anders?” Oké, heb ik net mensen naast mijn bed horen praten dat een ruggenprik niet meer kan, omdat er teveel ontsluiting is. Maar of dat over mij ging? Ik heb geen idee. Wel een tip voor verpleging, gynaecologen en andere aanwezigen. Ik heb wel pijn, maar er is niets mis met mijn oren. Mag dat volgende keer op de gang. En nee dit heb ik niet gezegd. Dat lukte niet, maar wel gedacht. Dus koos ik voor een prik met pijnstilling, pethidine, want ik trok de pijn echt niet meer.

De geboorte

Tevens weet ik dat ik ook persweeën kreeg, maar nog niet mocht persen, ik had immers nog geen volledige ontsluiting. Maar het was echt niet tegen te houden, mijn hele buik trok samen, probeer dat maar eens weg te puffen, dat lukt gewoon niet. Nee echt niet, wat was dat moeilijk zeg. Uiteindelijk mocht ik dan wel persen en toen verdwenen de weeën, in elk geval het werden er steeds minder, dus heb ik veel op eigen kracht geperst. De gynaecologg nam ondertussen de bevalling over van de dame in opleiding, want ik scheurde. Dus er werd snel een knip gezet en om 18.34 uur was het dan zover en werd er een heel klein meisje in mijn armen gelegd! A 1 dagEn dat is echt wel een heel mooi moment.
Na de geboorte van de placenta werd ik nog gehecht aangezien ik dus was uitgescheurd en ingeknipt.

Een nieuw gezin

Een dag later tussen 4 en 5 kwamen we pas thuis. Dus de eerste dag thuis moesten we starten zonder kraamzorg. Met een meisje die niet wilde slapen, net als de nacht ervoor in het ziekenhuis. Een mama die niet op haar benen kon blijven staan, maar toch steeds flauwviel en een papa die ook geen idee had wat hij met een luier aan moest. Een nieuw gezinOh, wat ben je als nieuw gezin toch eigenlijk slecht voorbereid. Maar dat is een heel ander verhaal……

Themommydiaries
Door

Themommydiaries

op 17 Jul 2015

Ohhhhh rugweeen... Brrrrr verschrikkelijk! Die zijn inderdaad verschrikkelijk! Nogmaals van harte!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Thanks. En je bent ervaringsdeskundige in de rugweeën begrijp ik?

Themommydiaries
Door

Themommydiaries

op 20 Jul 2015

Ja helaas wel! Verschrikkelijk !

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Ik wilde nu bijna op de knop vind ik leuk drukken. Maar nee dat is zo niet leuk!

Sylvie
Door

Sylvie

op 17 Jul 2015

Van harte gefeliciteerd!! Elke bevalling blijft bijzonder!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Dank je! Ja en elke bevalling is uniek

bampraat
Door

bampraat

op 17 Jul 2015

Van harte gefeliciteerd!!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Dank je!

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 17 Jul 2015

Gefeliciteerd met deze mijlpaal! En een fijne dag gewenst natuurlijk. Jullie hebben in ieder geval goed weer.

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Dank je wel! En we hadden een prachtige dag!

marjon1911
Door

marjon1911

op 17 Jul 2015

Gefeliciteerd met je dochter! Zo'n eerste bevalling zal je altijd bij blijven he... zo heb ik ook ' aparte' herinneringen aan de bevallingen.... Maar zodra je kindje er is, prachtig!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Ja een bevalling vergeet je niet meer inderdaad. Ja die eerste kennismaking is ook zo bijzonder!

Lilian
Door

Lilian

op 18 Jul 2015

Bijzonder hoor! Fijne verjaardag!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Dank je wel!

Barbara
Door

Barbara

op 19 Jul 2015

Gefeliciteerd met je dochter! Je bevalling vergeet je nooit, veel herkenning!

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Dank je wel!

buttydaantje
Door

buttydaantje

op 20 Jul 2015

Rugweeën zijn inderdaad heel gemeen!! Maar je weet waar je het allemaal voor hebt gedaan :)

Marijke
Door

Marijke

op 20 Jul 2015

Ja het was het allemaal waard. Het meest grote cliché ter wereld, maar zo waar!

Maria
Door

Maria

op 30 Jul 2015

rugweeen ? de jongste is nu 12 en ik ben ze nog steeds niet vergeten?

Marijke
Door

Marijke

op 30 Jul 2015

Gelukkig ben ik niet de enige..... Of nou ka gelukkig, helaas is een betere omschrijving

Terugblik zomervakantie | MMopvrijdag
Door

Terugblik zomervakantie | MMopvrijdag

op 28 Aug 2015

[…] die van de Etos, speelden 5 verschillende spelletjes met blokken en stonden uitgebreid stil bij de bevalling en 8ste verjaardag van […]

Reactie plaatsen