14 augustus 2015 
2 min. leestijd

6 redenen waarom mijn dochter zo speciaal is.

Inmiddels is het al meer dan 8 jaar geleden dat ik mama werd van A. Dat betekent dat mijn kleine meid niet zo’n heel kleine meid meer is. Maar al hard op weg om groot te worden. En dat betekent ook dat ik al 8 jaar samen met haar op ontdekkingstocht ben. Een ontdekkingstocht in het leven van een mama en dochter. Iets heel speciaals. Van zorgen voor het wondertje naar samen de wereld ontdekken. En leren loslaten, want ze kunnen al zoveel zelf. O ze is toch zo speciaal!

Zij is degene die mij moeder maakte

Zij bezorgde mij als eerste dat bijzondere moedergevoel. Die onvoorwaardelijke liefde voor je kind die je voelt (tenminste dat gun ik iedereen) zodra je ze in je armen mag houden. Zelfs na de eerste nacht thuis als gezin, allemaal niet geslapen, want dat kleine meisje sliep niet. Liefde overheerst, en uren kon ik kijken naar dat mooie baby’tje in mijn armen. Niet voor te stellen hoe dit kleine wezentje gegroeid was in mijn buik. Niet voor te stellen dat dit kleine meisje uitgroeit tot een volwassen vrouw.

It’s a girl

De verlossende woorden na de bevalling. Wij wisten niet of er een klein meisje of een klein jongetje onderweg was. Een grote verrassing dus dat er een meisje op mijn buik werd gelegd. En stiekem was ik daar heel blij mee. Het is een taboe om het hardop te zeggen, maar ik had het liefst een meisje.A 1 dag

Zij leerde mij angsten

Zij is doordat ze mij moeder maakte, degene die mij leerde wat het is om bang te zijn. Bang dat haar iets overkomt. Als mama kreeg ik er angsten bij. Angsten die ik voor ik mama werd maar overdreven vond. Angsten die je zelf bij je eigen ouders in meer of mindere mate terugziet, maar waarvan je als kind denkt: Mam, stel je niet zo aan.

Zij maakt me zo trots

Met bijzondere momenten (zwemdiploma’s), maar ook gewoon als ze trots is oo zichzelf. Hoe de blijdschap en trots dan van dat gezichtje straalt, daar smelt ik dan ook echt helemaal van.

Zij leert mij loslaten

Groter worden betekent loslaten. Haar zelf dingen laten doen. Zo doet ze nu al af en toe helemaal alleen een boodschap. Lopend of op de fiets alleen naar de supermarkt. Geld veilig weggeborgen. En trots als ze terugkomt.Blij meisje

Onvoorwaardelijke liefde

Ondanks de boze buien waarin mama tegenwoordig stom is en niets goed kan doen, krijg ik nog heel vaak zomaar een kus en een knuffel. Haar liefde is nog steeds onvoorwaardelijk voor haar mama. En ook voor haar papa en broertje hoor.

Allemaal redenen waarom mijn dochter voor mij zo bijzonder is. Mijn liefde voor haar is net zo groot als de liefde voor T, mijn liefste 2 jarige peuter. Hij heeft zijn eigen redenen om heel speciaal te zijn. Maar deze zijn speciaal voor A. Gewoon de liefde van mij als mama voor mijn oudste kind. Die door mijn oudste te zijn, dat speciale plekje inneemt in mijn hart.

Heb jij ook een speciale band met je oudste kind?

marjon1911
Door

marjon1911

op 14 Aug 2015

Herkenbaar. Hier is de oudste ook een dochter (met zo'n mooie naam ;)) Wij wisten ook niet wat het werd en stiekem heel blij met een meisje. De zwemdiploma's moeten hier nog komen, maar trots maakt ze mij zeker. Een dochter waar ik later mee kan winkelen, thee drinken, net zoals ik nu met mijn moeder doe.

Marijke
Door

Marijke

op 15 Aug 2015

Ja heerlijk als je later met je dochter dezelfde dingen kan doen als nu met je moeder!

jansyluvzu
Door

jansyluvzu

op 14 Aug 2015

Mooi geschreven en heel herkenbaar :-) Ik was ook blij dat ik een dochter kreeg...om samen echte meiden dingen mee te kunnen doen :-)

Marijke
Door

Marijke

op 15 Aug 2015

Ja heerlijk samen winkelen, tutten en thee drinken

Vlijtig Liesje
Door

Vlijtig Liesje

op 14 Aug 2015

Je oudste is degene die je moeder maakt. Dat is natuurlijk wel heel bijzonder.

Marijke
Door

Marijke

op 15 Aug 2015

Ja dat is het meest bijzondere. En dat is alleen voor haar

eigenwijsje2014
Door

eigenwijsje2014

op 14 Aug 2015

Bijzondere woorden. Maar het is ook zo bijzonder zo'n band met je kind. Ik heb er maar eentje, dus ja.. mijn band met mijn oudste is heel hecht. Ik zei altijd een jongetje te willen maar wat ben ik blij nu een meisje te hebben!

Marijke
Door

Marijke

op 15 Aug 2015

Een jongetje is ook erg leuk, weet ik uit ervaring! Maar jouw dochter is ook echt een fantastisch meisje!

buttydaantje
Door

buttydaantje

op 14 Aug 2015

Wauw! Bijzonder he. Die speciale band voel ik nu ook al me mijn oudste, ondanks dat ze pas bijna 2 is.

Marijke
Door

Marijke

op 15 Aug 2015

Ja het is echt heel speciaal!

Reactie plaatsen