Tags
Marijke Mulder- de Leur
Tags
09/23/2018
1 min
0

Tea Topic #3

09/23/2018
1 min
0

De Tea Topic van deze zondag ligt al een tijdje te wachten om beantwoord te worden. Niet alle vragen zijn inspirerend en snel beantwoord. Over deze moest ik gek genoeg nadenken. Terwijl hij wellicht op het eerste gezicht heel makkelijk lijkt.

Welk gerecht heb je voor het eerst zelf gekookt?

Tea Topic

Kan ik uren over piekeren zo’n vraag. Want wat bedoelen ze precies? De allereerste keer dat ik zelfstandig überhaupt iets kookte? Een speciaal gerecht? Iets uit een kookboek, of een online recept natuurlijk. Stiekem vind ik zo’n vraag dus gewoon niet concreet genoeg om te beantwoorden. Terwijl hij aan de andere kant voor veel mensen wellicht juist veel vrijheid geeft om hem op eigen initiatief te beantwoorden.
Zelf kies ik ervoor om heel goed terug te denken aan vroeger. Wat maakte ik thuis dan klaar. Ik kan me wel herinneren dat ik wel regelmatig wilde helpen in de keuken. Verse snijbonen in de keukenmachine stoppen om ze te snijden is wel een van de hoogtepunten. Die keukenmachine met zijn scherpe messen heeft dus gewoon zo veel indruk gemaakt. Maar dat is niet echt koken, maar alleen een beetje helpen.

Als ik het over echt koken heb, dan denk ik terug aan de dinsdagen dat onze ouders ’s avonds badmintontraining moesten geven. En wij mochten koken. Mama had dan meestal wat makkelijks klaar gezet. Even roerbakken en er stond een gezonde snelle maaltijd op tafel met veel groente. Dat ging prima, als je niet meetelde dat we er eigenlijk nooit zin in hadden om het te doen.

Welk gerecht heb je voor het eerst zelf gekookt?

Reacties
Categorieën