25 november 2018 
in Tags
1 min. leestijd

Tea Topic #12

Zoals jullie misschien nog wel weten is lezen ook een van onze hobbies. Niet dat we dat veel hebben laten zien de laatste maanden. Het aantal gelezen boeken is door de drukte ook wat lager dan normaal. En niet alle boeken waren het waard om hier te beschrijven. Zo ben ik nu bezig in de serie Elfen van Bernhard Hennen, ik heb er pas 5 gelezen en nog veel meer te gaan. Een leuke fantasy serie, maar niet altijd even gemakkelijk. Persoonlijk vind ik er best veel moeizamere stukken tussen zitten. Maar toch boeiend genoeg om door te lezen. Maar ik denk niet dat deze serie gekozen zal worden als het antwoord op de vraag van deze week.

Wat is jouw favoriete boek?

Tea Topic
Ik heb niet een favoriet boek. Ik heb een hele serie favoriete boeken inmiddels. In 2015 deed ik al eens mee aan de Boektober Instagram challenge. Hierin staan de boeken van Thea Beckman al genoemd. Hasse Simonsdochter en de trilogie van Thule staan van deze schrijfster echt in mijn lijst favoriete boeken.
Ze staan ook in de kast en ik ben er heel zuinig op. De boeken zijn al bijna 30 jaar oud inmiddels. En stiekem vind ik het jammer dat A ze nog niet leuk genoeg vindt om te lezen.

Daarnaast heb ik ook een favoriete Fantasy serie. Het rad des Tijds. Veel moeilijker om te lezen. Lange complexe verhaallijnen met veel karakters en nog meer ingewikkelde gebeurtenissen. Maar ik vond het lastig om ze niet aan een stuk uit te lezen. Wetende dat er zo’n 12 delen van 1000 bladzijden per boek zijn, snap je dat ik dat toch af en toe moest doen. Sterker nog, ik moest soms af en toe wachten tot het volgende deel verscheen.

Ook de Harry Potter boeken staan in deze lijst. Die heb ik wel echt in hele korte tijd uitgelezen, de eerste keer dat ik ze las. En zorgen dat je er op tijd bij bent in de winkel toen het volgende deel uitkwam.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, met nog wat grote favorieten, maar ik moet er dus eigenlijk 1 kiezen. En dat lukt al niet eens. Dus ik houd het bij deze top 3.

Wat is jouw favoriete boek?

Reactie plaatsen