27 oktober 2015 
in Boeken
3 min. leestijd

Boektober

Boektober door Dagmar was voor mij even nodig om weer eens met mijn neus van Netflix af te komen en wat vaker een boek te pakken. Nou eigenlijk niet hoor, want boekenlezen blijft toch wel favoriet, dus heel fanatiek extra lezen doe ik niet. Dat is ook direct de reden dat ik link naar de Instagram challenge en niet naar het artikel over Boektober. Want ik wil ook graag de Instagram Challenge met jullie delen, en wat meer achtergrond delen dan dat ik op Instagram had gedaan.

Boektober Instagram Challenge

De Boektober Instagram Challenge bestond uit 7 dagen lang een foto plaatsen op Instagram met natuurlijk de bijbehorende #. Op 12 oktober startte de challenge en duurde dus 7 dagen.
Dit waren de onderwerpen:
Dag 1 – Favoriete boek(en)
Dag 2 – Indrukwekkende cover
Dag 3 – Currently Reading
Dag 4 – Lekkere leessnack
Dag 5 – Quote uit boek
Dag 6 –Bookface
Dag 7 – Heerlijke leesplek

Mijn deelname

Stom, maar de eerste dagen vergat ik nog wel eens om een vierkante foto voor Instagram te maken. Dus dan deel ik hier ook de originele foto. De andere dagen hebben we het goede formaat. Het staat dan net iets minder mooi hier, foto’s met een verschillend formaat, maar op Instagram vind je ze wel mooi terug.

Dag 1 – Favoriete boek(en)
Boektober dag 1De boeken van Thea Beckman blijven bij mijn favoriete boeken horen. De meeste had ik al uit toen ik 12 was, maar een enkeling kreeg ik nooit te pakken bij de bibliotheek, of verscheen pas later. Zo weet ik nog dat ik in de brugklas zelf “De stam van de Holebeer” van Jean Auel aan het lezen was, maar stiekem jaloers was op mijn leraar Nederlands omdat hij “Het gulden vlies van Thule” aan het lezen was. Inmiddels staan de boeken van Thea Beckman allemaal in mijn kast en kan ik ze pakken wanneer ik wil.
Ik vond een foto van mijn favoriete boeken best lastig, want ook “Het rad des tijds” van Robert Jordan behoort echt tot mijn favorieten en ook deze serie staat compleet in mijn boekenkast.

Dag 2 – Indrukwekkende cover
Boektober dag 2Hier koos ik voor de cover van “Spijt” van Carry Slee. Ook hier staan veel boeken van in mijn kast. En dit boek heb ik ooit ook voorgelezen aan een groep 7. Zo’n indrukwekkend boek over pesten. En als je na het lezen de cover nog eens bekijkt, dan komt de cover ook best wel even binnen. Die rode schooltas…..

Dag 3 – Currently Reading
Boektober dag 3Op het moment lees ik meerdere boeken tegelijk. Op Instagram zette ik erbij dat ik door “Mannen die vrouwen haten” van Stieg Larson nog niet doorheen kwam. En ik kreeg de feedback dat ik even moet doorzetten en dat het wel een goed boek is. Nou dat gaan we dan maar doen.

Dag 4 – Lekkere leessnack
Boektober dag 4Aangezien mijn heerlijke leesplek, zie dag 7, niet een plek is om te snacken. En ik als ik lees vaak geen eens tijd heb om te snacken. Zelfs mijn thee wordt dan rustig koud. Nam ik een boek dat net een snackje is. De serie “Wicca” van Cate Tiernan is lekker makkelijk te lezen. Dunne boeken, dus in een middagje had ik ze wel uit. Ik kocht ze soms ook op vrijdagmiddag om even het volgende deel te lezen. Vandaar dat ik dit nam als leessnack.

Dag 5 – Quote uit boek
Deze dag plaatste ik geen foto. Ik weet geen enkele quote te noemen uit een boek. En ik heb zo gruwelijk veel boeken gelezen, maar er is er niet 1 blijven hangen. Waarschijnlijk wel als ik ze hoor, maar ze maken op mij weinig indruk. Ik heb gewoon niet zoveel met quotes….

Dag 6 –Bookface
Boektober dag 6Speciaal voor mij maakte A even een foto. Hoe maak je anders een bookfacefoto?

Dag 7 – Heerlijke leesplek
Boektober dag 7Mijn lekkere leesplek is mijn bed. De beste plek voor een boek. Mijn meeste leesuren maakte ik vroeger al tussen 22:00 uur en 3:00 uur en dat is nog niet echt verandert. Natuurlijk lees ik ook wel een boek op de bank, bijvoorbeeld de vrijdagmiddag leessnack, maar tegenwoordig komt dat er weinig van. Iets met kinderen die dan juist aandacht willen enzo…

 

Wat is jouw favoriete boek?

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 27 Oct 2015

Ik heb niet echt 1 favoriet. Maar Kruistocht in Spijkerbroek is wel één van mijn favorieten! Fijn dat je door deze challenge weer meer bent gaan lezen!

Marijke
Door

Marijke

op 27 Oct 2015

Ik ook meer, een kast vol. Maar moest kiezen he!

eigenwijsje2014
Door

eigenwijsje2014

op 27 Oct 2015

Spijt blijf echt een fantastisch boek, die laat ik mijn dochter later ook lezen..

Marijke
Door

Marijke

op 27 Oct 2015

Ik ook! En als ze niet wil, dan verplicht toch!

elsbs
Door

elsbs

op 29 Oct 2015

Ik lees ook echt veel te weinig sinds ik kinderen heb heel jammer

Marijke
Door

Marijke

op 29 Oct 2015

Ja, maar het komt vast weer goed! Ooit... ?

Spijt! – Mama's met thee
Door

Spijt! – Mama's met thee

op 30 May 2016

[…] oktober deed ik mee aan een challenge op Instgram, Boektober. De opdracht van dag 2 was een foto te plaatsen van een indrukwekkende cover. Ik koos toen voor de […]

Reactie plaatsen