Tea Topic #21
Tags
Marijke Mulder- de Leur
Tags
03/24/2019
1 min
0

Tea Topic #21

03/24/2019
1 min
0

Herinneringen. Iedereen heeft ze en maakt ze. Soms kan een geur of een geluid al genoeg zijn om je iets te herinneren. Maar ook liedjes leven leuke en minder leuke herinneringen op. Daarover gaat de Tea topic van deze week. Liedjes en je kindertijd.

Welk liedje herinnert je aan je kindertijd?

Tea Topic
Normaal ben ik eigenlijk helemaal niet zo heel goed met liedjes en artiesten, maar er zijn van die nummers die wel altijd blijven hangen. Eigenlijk in elke fase van je leeftijd wel een paar, met bijbehorende herinneringen. De eerste liedjes die ik me herinner en die mij dus herinneren aan mijn kindertijd hebben geen specifieke herinnering. Het is meer een beeld van de huiskamer dat ik dan krijg, een gevoel van geborgenheid en thuis. Dat maakt deze liedjes dan wellicht ook speciaal.

Als ik het echt heb over mijn kindertijd, dan heb ik het over jaren 80. Geboren in 77 heb ik aan de jaren 70 niet echt veel herinneringen. Dus het eerste nummer is dan ook uit 1982. Ik sprak nog geen engels, dus de betekenis en de juiste uitspraak lieten nog ver te wensen over, maar ik vond en vind het nummer nog steeds mooi.

De tweede is net iets ouder. Uit 1980. Ook een nummer dat dagen in je hoofd kan blijven hangen. Ik kan nog steeds wel begrijpen dat dit een hit was toen. Al vind ik het dan nu vooral iritant als het in mijn hoofd blijft hangen. IK hoop dat ik je daar niet mee besmet nu…..

Welk liedje herinnert je aan jouw kindertijd?

Reacties
Categorieën