20 november 2016 
in Tags
2 min. leestijd

Jeugdsentiment Tag

Dit is echt zo een tag die herinneringen oproept. Toen we bij anderen deze tag lazen hadden we heel veel van die “oja”momenten. Misschien herken jij ook nog wel een en ander uit onze jeugd! De tag is overigens afkomstig van teamconfetti, mocht je hem overnemen denk er dan even aan door te linken.

Favoriete kinderfilm
M: Voor mij is dat Annie. De eerste keer heeft deze film veel indruk op me gemaakt. Ik vind hem nog steeds erg leuk.
H: We hadden niet zo heel veel films zelf volgens mij. Mijn ouders zijn altijd groot fan geweest van Sneeuwwitje dus die vond ik ook leuk.

Favoriete televisieserie
M: Er was nog niet zoveel op tv en Netflix bestond ook nog niet. In mijn tijd waren de hitseries dan ook beperkt tot She-Ra Princess of Power

en Jem and the Holograms

H: Jem en de misfits of Sheera.

Favoriete boek
M: Alle boeken van Thea Beckman en van Enid Blyton (de vijf en diverse kostschoolseries)


H: Ik vond de Kleine Kapitein van Paul Biegel heel erg leuk. Die heb ik meerdere keren geleend van de bieb.

Favoriete nummer van de Spice Girls (of een andere boy/girlband)
M: Voor beiden te oud ?. Maar mijn favoriete nummer van hen is Stop. Werd op een van mijn stages door een jongen veelvuldig gezongen tijdens de les. Dus met mijn afscheid draaide hij deze net zo lang tot ik hem niet uit mijn hoofd kreeg. Goede herinneringen aan dus!
H: Ehm daar ben ik nooit echt fan van geweest. De Backstreetboys en dergelijke deden mij ook niet zo veel. Ik kan niet eens een nummer bedenken van ze.

Favoriete fashionitems
M: T-shirts in fluoriserende kleuren. Volgens mij hadden we die allemaal in groep 8.
H: We hadden toen van die stoffen appelflappen om je paardenstaart te versieren. We maakte ze op een gegeven moment zelf met een stukje stof en onderbroekenelastiek.
jeugdsentiment_tag
Favoriete snoep/snack
M:Vuurballen!
H:Vuurballen. Die sterke kaneelsmaak en dan proberen hem toch niet uit je mond te halen! Of Donald Duck/Smurfen kauwgom en dan het plaatje op je hand maken met een beetje kauwgomspuug. Geen idee waarom die plaatjes altijd onscherp werden, hihi. Oh en kauwgom in een tube hebben we ook nog veel gegeten, de roze dan want cola vond ik niet geweldig als smaak.

Favoriete TV reclame
M: Toen hadden we nog Loekie de Leeuw tussen de reclames door. En die heb ik wel onthouden, de reclames zelf niet zo.
H: Toen ik klein was waren er minder reclames dan tegenwoordig. We deden iets vooraf aan het programma de tv aan en kwamen bij de begin tune pas echt kijken. Daarna ging hij weer uit. Tussendoor waren er geen reclames alleen aan het begin en einde, maar dat kwam misschien ook wel omdat wij pas heel laat andere zenders erbij kregen. Het begin van RTL is volledig aan mij voorbij gegaan.

Favoriete nummer
M: Oh dat wordt een hele waslijst. Toen ik echt jong was waren dat nummer van Kinderen voor Kinderen. Met name van de eerste 4 jaren uit hun bestaan. Daarna was ik fan van Madonna. Like A Virgin en Like a prayer waren mijn favoriete nummers. En daarna ging ik meer de Happy Hardcore kant op. Voor DJ Paul Elstak zet ik nog steeds de radio harder.
H: Ik was Michael Jackson fan toendertijd. Ik vond verschillende nummers erg mooi maar Earthsong vond wel erg bijzonder.

Wat is jouw favoriete jeugdherinnering?

Marguerita
Door

Marguerita

op 20 Nov 2016

Veel herkenning! Keken jullie ook Heman? Enneh... de meneer kaktus show als je moeder naar Tineke keek?

Marijke
Door

Marijke

op 20 Nov 2016

Haha ja Heman was voor ins broertje ?. En idd de meneer Kaktus show tijdens Tineke was bij ins thuis ook een hit

Astrid
Door

Astrid

op 20 Nov 2016

Wat een leuke tag! Oh, Loekie de Leeuw was grappig ja. Wij hadden trouwens tot echt het jaar 2000 of zo geen commerciële televisie en we hadden geen videorecorder, dus films keken wij ook bijna nooit.

Marijke
Door

Marijke

op 02 Dec 2016

Wij hadden thuis ook pas laat commerciele televisie, ik denk pas rond 1993 ofzo. En dat was echt al heel laat, vond ik als puber ;)

Reactie plaatsen