19 juni 2016 
in Tags
3 min. leestijd

Vakantiefoto van vroeger tag

Deze tag kwamen we tegen bij kidseropuit.nl. We vonden het een goede reden om een keer op zoek te gaan naar hele oude vakantiefoto’s. Sommige dingen hebben we aan onze ouders moeten vragen omdat we het niet zeker wisten. Lees je mee?

1. Wat was jouw eerste vakantie?

M: Volgens mij ben ik in de buik al eens meegereisd naar Luxemburg, maar de eerste vakantie die ik me vaag herinner is in een sta caravan in vakantiepark Ginkelduin. Konijntjes op een grasveld, en we hadden geen auto, maar hoe we er dan kwamen, geen idee. Ik denk dat het meeste dat ik me herinner dus ook van foto’s heb.
H: Ik dacht dat mijn eerste vakantie naar een huisje in Leersum was. Maar ik heb dat even bij mijn moeder nagevraagd. Het bleek wel te kloppen. We gingen met de bus en daarna met gehuurde fietsen naar het recreatiepark Ginkelduin. Van de reis heb ik overigens geen enkele herinnering.

2. Aan welke vakantie van vroeger heb je de beste herinneringen?

M: De eerste keer in Luxemburg vond ik erg leuk! De wandelingen, de camping, daar heb ik nog herinneringen aan. Spa-rood met limonade siroop omdat de andere spa op was in de campingwinkel. Maar ook de vakanties in Frankrijk, op de camping, en mijn eigen speciale plekjes op de camping waar ik dan vaak even in mijn dagboek ging schrijven. Ontsnappen aan mijn ouders als puber. ?
H: Ik heb aan de vakanties als heel jong kind weinig herinneringen. Soms zijn geuren, zoals de geur van tentdoek en luchtbed een reden om een fijn gevoel te krijgen. Dat betekent dus dat ik het toen wel prettig heb gevonden. Ik herinner mij vooral kleine stukjes zoals met mijn moeder op de foto bij een zwembad in Luxemburg, zware wandelingen maar ook het genot van frambozen met slagroom erna. We hebben met onze ouders heel veel gezien en gedaan dus ik heb heel veel herinneringen. De beste zijn denk ik wel van de tijd dat we met de honden op vakantie gingen.

vakantiefoto tag

3. Aan welke vakantie van vroeger heb je de minst goede herinneringen?

M: Eigenlijk aan geen enkele vakantie. Ze waren allemaal wel leuk.
H: Soms maakte we lange wandelingen. Mijn slechtste herinnering is dat ik onwijs veel pijn in mijn benen had, waarschijnlijk groeipijn, en dat ik niet meer kon. Helaas mocht ik van mijn ouders niet alleen in het midden van een berg blijven zitten en moest toch mee.

4. Wat is jouw favoriete vakantiefoto van vroeger?

M: Ik heb geen favoriete vakantie foto van vroeger. Of misschien dan toch een foto uit Hongarije. Hmm ik moet hiervoor toch een keer de zolder op. De foto’s liggen wel heel ver weg, achter de kleding van de kinderen, de kerstspullen en nog wat andere dozen. Ik beloof, die houden jullie van me tegoed.
H:Tot hoever is iets vroeger? Ik heb een foto met mijn vader en de honden erop uitgekozen. Het staat voor alles wat ik in een vakantie leuk vind. Wandelen, samen zijn, bergen, en vrijheid.

vakantie gevoel

5. Hoe was jouw eerste vakantie zonder ouders?

M: Tellen de keren met school een week naar Hongarije. Slapen bij je penvriendin. Elke avond stappen, elke dag extra lunchen bij de Mac, want die paprika en brood met salami uit het lunchpakket ingepakt in een blauw afgevend servetje was niet echt mijn smaak. Wodka-jus drinken, en pizza eten in de Phoenix, en dat een week lang, inclusief sigaretten en soeveniers voor nog geen 100 gulden in die hele week. Ja dat telt wel als de eerste vakantie zonder ouders. Mooi 3x mogen beleven!
H: Die was met een rugzak naar Cornwall, Engeland. Samen met Marijke en mijn beste vriendin. Het was een groot avontuur dat niet altijd liep zoals gepland maar wel helemaal goed is gekomen. Ik was wel al eerder op werkweek en uitwisseling met school geweest maar dit was echt zonder volwassenen erbij. Alles zelf geregeld en uit moeten zoeken.

Hoe was jouw eerste vakantie?

Reactie plaatsen