24 mei 2015 
in Tags
3 min. leestijd

Been there, done that!

De been there, done that tag las ik van de week op de blog van Iris. Zo in de week van het vakantiegeld vond ik deze wel toepasselijk. Ik kan zeggen dat wij in het verleden al een aantal mooie reizen gemaakt hebben, en ik hoop dat we in de toekomst ook weer mooie reizen gaan maken. En daarom vandaag dus deze tag!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Dat zijn er (vind ik) al best een heleboel. Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje inclusief de Canarische eilanden, Portugal, Italië, Griekenland, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Engeland in Europa. Daarnaast Egypte, VS, Maleisië, Indonesië en Curaçao.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Ik zou graag nog een keer naar, oké deze is al lastig. Er zijn meerdere bestemmingen waar ik echt nog een keer heen wil. Australië staat wel heel hoog op het verlanglijstje net als IJsland. Heel verschillende bestemmingen, maar ik kan tussen deze twee niet kiezen.

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Mijn ideale vakantie is dan toch een strandvakantie. In die zin, ik wil niets moeten en er moet zon zijn. Dat kan ook aan een meer zijn of een leuke plek met een fijn zwembad. Voor een weekje houdt ik dat dan prima uit, voor langer, dan moet er ook iets te doen of te zien zijn. Een mooie stad of andere bezienswaardigheden, of een keer kunnen shoppen.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Ja nog een keer naar Curaçao, ik ben echt verliefd op dat eiland. Maar ook Indonesië heeft bepaalde plekken waar je me zo weer mag neerzetten. Fantastisch. Maar New York of Rome zijn ook plekken waar ik zo weer naar terug zou gaan. De foto’s in deze post zijn dan ook van deze 4 bestemmingen en 1 uit Spanje.Indonesië

Laat je allerleukste vakantiefoto zien

Mijn allerleukste vakantiefoto. Zo dat is lastig. Ik heb door alle recente vakanties zitten bladeren, maar ik kom zo veel mooie tegen. En uiteindelijk heb ik deze gekozen. CuracaoWaarom? Deze foto verteld mij dat het warm is, en relaxed. En dat zijn 2 belangrijke dingen bij een vakantie. Relaxen en warmte.

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Verkeerde beroep gekozen ben ik bang. Dat is nooit gebeurd en zal ook niet gebeuren.

Met wie ga je meestal op reis?

Met manlief heb ik de meeste bestemmingen bezocht. Als we nu gaan, gaan de kinderen natuurlijk mee.Rome

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Gewoon lekker met het gezin.Spanje

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Ook hier voor geldt, mijn gezin gaat mee. Daarnaast neem ik nog wel even mijn favoriete after sun mee. En een enorme stapel boeken. Voor de kinderen natuurlijk scheppen en emmers voor op het strand.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Ja vroeger met mijn ouders. In een vakantiepark op de Veluwe en in Drenthe. Beide is leuk. Maar mijn voorkeur heeft dan toch een pretpark. Heerlijk, ik ben dol op achtbanen. Manlief en A ook, dus wij vermaken ons wel. Alleen T is nu nog te klein. Dus die moet dan bij oma blijven, of we moeten nog even wachten tot hij groter is.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Zonvakantie. In tegenstelling tot manlief. Hij gaat liever skiën.

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Picknicken in Central Park in New York met A toen ze net 1 was. Prachtig zomers weer! Dat was zo relaxed!

New York

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Het resort in Egypte verlaten. De lokale bevolking was zo opdringerig, dat we na een kwartier al bij de Mac Donalds zijn gaan zitten en daar hebben gewacht tot de bus terug ging naar het hotel. Dat was ons nog nooit overkomen. Waarom we die dag alle gekken aantrokken weten we tot op de dag van vandaag nog niet. Maar misschien is Egypte niet ons land.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

De verste bestemming ooit. Onze eigen achtertuin gaat het waarschijnlijk worden. Ik hoop dus heel hard op meerdere hittegolven in Nederland dit jaar.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Op dit moment zeg ik Rusland of China. Die landen trekken mij nu eigenlijk helemaal niet. Maar zeg nooit nooit!

En wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Linda
Door

Linda

op 24 May 2015

Mooie foto van dat strand, leuk ook dat jullie met kind al naar Amerika zijn geweest. Hier staan Australië en IJsland ook zeker op het lijstje.

Themommydiaries
Door

Themommydiaries

op 24 May 2015

Wat gaaf dat je al in zoveel landen bent geweest! Ik hoop in de toekomst wat te kunnen gaan reizen met de kinderen!

Reactie plaatsen