DIY
Marijke Mulder- de Leur
DIY
07/02/2015
2 min
5

Gezonde zomerse traktatie

07/02/2015
2 min
5

Als je jarig bent in de zomer, dan valt je verjaardag of helemaal aan het einde van het schooljaar. Of helemaal aan het begin van het schooljaar en als je pech hebt, gewoon midden in de vakantie. A is dit jaar dus wederom midden in de vakantie jarig. Daarom trakteerde ze gisteren.

Hittegolf

Dan heb je al weken van te voren het hele verjaardagsfeest voorbereid. Wat er getrakteerd moet worden, maar ook wanneer. Even afstemmen met de meester, want er zijn heel veel dames in de klas van A rond deze periode en het begin van de vakantie jarig. En ze willen allemaal hun eigen feestje. Even in de spotlights staan en speciaal zijn. Ook de traktatie zelf wordt tot in de puntjes voorbereid. Want zo makkelijk als ze in groep1 een zakje chips wilde trakteren zo enthousiast is ze nu van de mooiste creaties. Voor de traktatie van T had ik al een aantal ideeën verzameld op Pinterest. En daar kwam ook het idee van A vandaan. Alleen toen werd het echt zomer in Nederland en bloedheet! Houdt de traktatie het dan wel?

Gezonde zomerse traktatie

Eigenlijk paste de traktatie wel bij het hete weer. Alleen was het even improviseren met het maken. Zo kort mogelijk van te voren, dus op school.
In overleg met de meester van A, na de gymles. Dus mocht ik gezellig heen en weer naar school en kon ik ook stiekem even meebeleven hoe enthousiast de kinderen in de klas van A reageerden op de zomerse traktatie van ijshoorntjes gevuld met fruit.

Ter voorbereiding stond ik wel een uur in de keuken. Fruit te snijden. We hadden gekozen voor aardbeien, watermeloen en als tegenkleuren banaan en kiwi. In een grote kom meegenomen naar school. Daar stonden de andere dingen al klaar, die hadden we al meegenomen voor aanvang van de school.

Samen met A stapelden we de ijsbekertjes (deze kunnen staan en hadden daarom de voorkeur boven een hoorntje)

af in een met servetten beklede mand. Elk bekertje kreeg een aantal stukjes fruit. De volle bakjes, er gingen 5 à 6 stukjes fruit in alle bakjes. Bovenop de stukjes fruit spoten we een toefje slagroom en we maakten het helemaal af met een vrolijke parasol of een andere leuk stekertje. Een vrolijk zomers geheel.Zomerse traktatie

Blij en trots meisje

Door de korte tijd tussen het maken van de bakjes en het serveren, was de slagroom nog enigszins toonbaar en de bakjes waren nog knapperig. Een goede keuze, want A straalde tijdens het uitdelen. En haar klasgenootjes gaven allemaal positieve feedback. En daar doe je het toch echt voor.Blij meisje

En een goede keuze, want later die dag kregen ze van de klassenvader ook nog een ijsje. Dus toch een leuke originele en gezonde traktatie, waar ze wel echt mee stond te stralen.

Wat zou jij trakteren tijdens een hittegolf?

Reacties
Categorieën