04 maart 2019 
in DIY
2 min. leestijd

Pinguïn traktatie

T had zelf weinig inspiratie voor zijn traktatie voor dit jaar. Hij wilde eigenlijk wel weer dezelfde sneeuwpoppen als vorig jaar. Maar stiekem vond ik dat dus helemaal niet zo leuk. Dat hadden we dus al gedaan. Maar omdat zijn taart ook in het thema winter was, besloot ik Pinterest weer eens af te zoeken naar een andere leuke, maar ook weer makkelijk te maken traktatie in het thema winter.

Makkelijke traktatie

Ja het moest wel weer een makkelijke traktatie worden. Een traktatie kun je over het algemeen niet ver van te voren maken. En hij zou de eerste dag na de vakantie trakteren, terwijl we ook zijn verjaardag de dag ervoor zouden vieren. Dat betekent dus ook echt weinig tijd. En daar hielden we dan ook rekening mee.
Bij deze traktaties is het een kwestie van gewoon even wat snoep op een stokje schuiven. Nou ja, dat klinkt natuurlijk altijd makkelijker dan het in werkelijkheid is.

Piepschuim

Eerst moest ik natuurlijk weer op zoek naar een stuk piepschuim om de stokjes in te kunnen steken als ze klaar zijn. Nooit heb je dat in huis als je het nodig hebt. Gelukkig doet een oproep op Facebook wonderen en had ik al snel een mooi stuk piepschuim om het mandje mee te vullen.

Pinguïn traktatie

Voor deze pinguïn traktatie heb je nodig:

  • Geruite witte spekken of marshamallows
  • Trekdrop
  • Manna
  • Dropjes, bij voorkeur rond
  • Bananenschuimpjes
  • En natuurlijk lange prikkers om alles aan te kunnen prikken

Pinguin traktatie

Geruite witte spekken konden wij niet vinden, dus kozen we voor de variant met marshmallows.
Als eerste prikte ik de 2 dropjes aan het stokje als hoofd. Daaronder kwam de trekdrop, die vormt hierdoor zijn vleugels. Dan de 2 marshmallows als lijf en als laatste wilde ik een banananschuimpje eronder doen als pootjes.
Helaas zijn de bananenschuimpjes van de Jumbo niet geschikt. Ze zijn wel zacht, maar niet geschikt om aan een stokje te prikken, dan breken ze. Uiteindelijk kozen we voor zwarte voetjes door nog 2 stukjes trekdrop eronder te doen.

Als laatste klemmen we nog een geel of oranje manna tussen de twee dropjes als snavel. Deze zijn ook niet geschikt om te prikken. Maar met een dropje dat lastig schuift over het stokje, kun je ze prima klemmen.Pinguin traktatie

Het resultaat

T vond de pinguïns erg mooi, maar niet heel lekker. Alleen de marshmallows konden zijn goedkeuring wegdragen. Hij is wat dat betreft best een beetje kritisch, net als met avondeten. Ik vermoed dat hij de helft van de snoepjes niet eens geproefd heeft.
Volgens hem werden ze in de klas wel oké ontvangen, maar vonden ook niet alle kleuters de trekdrop lekker. En dat snap ik wel, het heeft een best specifieke smaak.
Toch was hij heel tevreden met zijn traktatie.Pinguin traktatie

Wat hebben jullie gemaakt voor traktatie dit jaar?

Charlotte
Door

Charlotte

op 17 Feb 2022

Super schattig zeg!! Ga ik onthouden :)

Reactie plaatsen